Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi bod u Europa ligi

Dinamo propustio pobijediti PSV, Soudani upropastio priliku utakmice!

U utakmici 3. kola skupine B Europa lige nogometaši zagrebačkog Dinama su došli do prvog boda. S PSV-om su odigrali ogled bez pogodaka...

S obzirom na kaznu UEFA-e Dinamo je ovaj ogled morao odigrati pred praznim tribinama, a u tu tužnu kulisu se uklopila i sama utakmica koja je tekla u donekle mlakom ritmu, bez mnogo pravih akcija i izrazitih šansi.

>> Rijeka hrabro pala na Gerlandu: Lyon slavio uz dosta sreće!

>> Zoran Mamić osokoljen bodom poručio: Sigurno ostajem do zime!

Dinamo je odigrao solidnu utakmicu. Dominirao je protiv jedne od najjačih nizozemskih momčadi, makar je bilo primjetno da igrači PSV-a i ne ulažu maksimalan napor za ostvarivanje dobrog rezultata.

Zapravo, PSV gotovo da nije zaprijetio na pravi način tijekom svih 90 minuta, dok je Dinamo imao nekoliko prilika koje mu ipak na kraju nisu donijele premijernu pobjedu u Europa ligi.

Tko je po vama bio bolji u 3. kolu Europa lige, Rijeka ili Dinamo?

Ukupno glasova:

U 30. minuti je Dinamo imao akciju '4 na 2', ali su domaći igrači šeprtljavo okončali veliku šansu. Vrlo dobro je bok probijao Antolić preko kojeg je začeto mnogo opasnosti po nizozemska vrata, a definitivno se najviše ispromašivao Fernandes koji je krajem prvog dijela i u uvodnom dijelu nastavka imao tri prilike za pogodak, ali niti jednom nije na pravi način okončao akciju.

I pred kraj ogleda je Čileanac imao šansu, kao i Ademi (udarac s vrha šesnaesterca), ali se sve do kraja mreže na obje strane nisu zatresle.

U Ukrajini je bugarski Ludogorec došao i do treće pobjede. Pogotkom Hriste Zlatinskog u posljednjim sekundama prvog dijela bugarski je prvak i dalje maksimalan, te je s 1-0 pobijedio Čornomorec. Osim devet bodova Ludogorec tijekom 270 minuta nije primio niti jedan pogodak: ranije je pobijedio PSV u gostima 2-0, te Dinamo doma 3-0. (TS)

Europa liga, 3. kolo, skupina B:

Dinamo - PSV Eindhoven 0-0

Čornomorec - Ludogorec 0-1 (Zlatinski 45)

Redoslijed: 1. Ludogorec 9, 2. PSV 4, 3. Čornomorec 3, 4. Dinamo 1.

Sastavi:

Dinamo: Zelenika - Pinto, Addy (šimunović 81'), Šimunić, Pivarić - Brozović, Ademi - Soudani, Antolić, Fernandes - Sammir (Čop 53').

PSV: Tyton - Arias, Bruma, Hendrix, Willems (Tamata 58') - Schaars - Jozefzoon, Maher, Toivonen, Depany - Locadia (Matavž 75').

Tijek utakmice:

Kraj.

90'+3 Ademi je sjajno pucao s 20-ak metara, a Tyton obranio i sačuvao mrežu PSV-a netaknutom...

89' Depany je oštro ubacio iz prekida s desne strane, a Zelenika boksao loptu i otklonio opasnost...

87' Dinamo nikako ne može zabiti pogodak. U jednoj od posljednjih prilika Soudani se poskliznuo prilikom pokušaja udarca...

75' - Toivonen je nadskočio Addyja nakon jedne dugačke lopte i glavom pucao u Zeleniku...

70' Gužva u 16-ercu PSV-a! Ademi je dobro prošao, uspio gurnuti za Fernandesa čiji je udarac blokiran, a Čop je nakon odbijene lopte pogodio Dinamovog igrača...

54' - Schaars je izveo slobodan udarac sa 18 metaras desne strane, no Zelenika je bio dobro postavljen...

48' Antolić je izveo korner, Fernandes pucao glavom na prvoj stativi, a Tyton bio na mjestu i obranio...

Poluvrijeme...

30' Veliki promašaj Dinama! Modri su povukli kontru četiri na dva, Soudani je ušao u 16-erac s desne strane i sebično pucao prema golu iako je imao slobodnih igrača i Tyton je to obranio...

28' Antolić je pucao s 30-ak metara ravno u vratara Tytona...

20' Sammir je prošao kroz 16-erac gostiju, no igrači PSV-a su u posljednji tren zaustavili njegov prodor...

14' Brozović je izbacio svog čuvara i opalio sa 16 metara, no lopta se odbila od igrača PSV-a preko gola...

12' Antolić je odlično prošao po desnoj strani, gurnuo na pet metara, Bruma je odbio loptu, a Pinto pucao preko gola...

10' Brozović je izveo slobodan udarac sa 18 metara, no pogodio je živi zid, a lopta se odbila u korner. U istom napadu Dinamo je odigrao lijepu akciju, a Soudani je s desetak metara pucao pokraj gola...

2' Soudani je pucao iz voleja, no lopta se odbila od braniča PSV-a u korner...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider