Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Obojica optimisti

Bivši Vatreni o Perišićevoj ozljedi i oporavku: Jedan od njih je "nogometni Janica i Ivica Kostelić"

Ivan Perišić brzo je postao glavna tema sportskih medija nakon teške ozljede koljena. Jedan od najvećih hrvatskih igrača u povijesti vjeruje u povratak na terene na proljeće. Kako se vratiti nakon takve ozljede i zašto je Perišić toliko dragocjen Vatrenima, pitali smo bivše reprezentativce.

On je nogometni Janica i Ivica Kostelić. Iza njega je čak osam operacija koljena. Četiri na lijevom, četiri na desnom koljenu. Unatoč svemu ostvario je zavidnu karijeru i Italiji i zaigrao za Hrvatsku na Euru 2008. On je Igor Budan, a evo što kaže o teškoj ozljedi Ivana Perišića.

"Možeš se vratiti, bitna je snaga. Nekad su ozljede nesretne. Križni ligament je nesreća. To je samo kako staviš nogu, pod kojim kutem se zablokira, nije do njega", istaknuo je Budan u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Kruno Jurčić nam je dao nekoliko primjera igrača koji su se jako brzo vratili, s druge strane imamo i neke poput Lovre Kalinića kojem je trebalo nešto duže od prosječnih pola godine.

"Ima igrača koji su za 4-5 mjeseci igrali, do igrača koji su se oporavljali 10–12 mjeseci. Međutim, Perišić je pravi profesionalac i mislim da će se brzo vratiti u maksimalne napore", uvjeren je Jurčić.

Vidjeli smo bezbroj puta zašto je Perišić toliko dragocjen svakoj momčadi u kojoj igra, pogotovo Vatrenima.

"Nećemo ništa novo kazati ako kažemo da Hrvatska nema dubinu, a da Hrvatska nema puno igrača koji napadaju prostor. Perišić je bio jedan od rijetkih, pogotovo ovih 12-13 u posljednje vrijeme koji su se profilirali."

Obojica ne dvoje u njegov uspješan povratak.

"Vjerujem jer je Ivan pokazao da je veliki radnik, neovisno o njegovom talentu i igračkoj kvaliteti, iskustvu, ne vidim kod njega problem u povratku."

"Razlika je između zdravog igrača i igrača spremnog za nogomet"

Ipak, ako se ozljeda i sanira do travnja ili svibnja tu dolazimo i drugog problema.

"Nakon tog procesa razlika je između zdravog igrača i igrača spremnog za nogomet, hoće li imati taj faktor straha? No, poznavajući Perišića vjerujemo da će tu biti sve najbolje."

Javio se i Hajduk putem društvenih mreža i poručio: jedno za drugo mi smo stvoreni. Poželimo jednom od najvećih hrvatskih igrača brz i uspješan oporavak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider