Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nijemac digao glas

Klopp žestoko udario po Fifi, Uefi i Premierligi: "Gledaju samo svoje novčanike"

Njemački trener ponovno je bez dlake na jeziku upozorio na veliki problem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jürgen Klopp poznati je kritičar prenatrpanog raspored nogometnih sezona koji, po njemu, ugrožava zdravlje i formu igrača. Zajedno s velikim rivalom iz Premierlige Pepom Guardiolom često upozorava na ovaj problem, a isto je napravio i na Liverpoolovoj press-konferenciji

"U ovom trenutku postoji veliki nerazmjer broja igrača u momčadi i broja utakmica koje morate odigrati, kao i nerazmjer između odmora koji dečki dobiju i koji trebaju. Ako ste nogometaš koji igra sva velika natjecanja, imate godišnje dva tjedna slobodno. To je činjenica", rekao je i prozvao nadležne organizacije.

Stjepan Kukuruzović (Foto: Screenshot) Hrvat sjajno zabio iz svoje polovice: Kukuruzović nije napucao "u kukuruz", nego ravno u mrežu divider

"Postoji nekoliko mogućih solucija, ali ne postoji dan kada FIFA, UEFA, Premierliga i ostali sjednu za stol i razmišljaju o igračima, a ne samo o svojim novčanicima", rekao je Liverpoolov trener.

Novi ludi raspored Redse očekuju već u prosincu, kada uz standardna natjecanja moraju i na klupsko svjetsko prvenstvo u Katar. To natjecanje poklapa se s četvrtfinalom Liga kupa, a nakon prolaska u ludoj utakmici protiv Arsenala, Klopp je najavio da će njegova momčad predati utakmicu ako ne budu zadovoljni vremenom odigravanja.

"Ako nam ne pronađu odgovarajući termin, znači ne u tri popodne na Božić, nećemo igrati", rekao je tada Klopp.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider