Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva bombetina

Hrvat sjajno zabio iz svoje polovice: Kukuruzović nije napucao "u kukuruz", nego ravno u mrežu

Kapetan švicarskog kluba zabio je fantastičan pogodak.

Stjepan Kukuruzović (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Sjajan gol stiže iz Kupa Švicarske, a autor je hrvatsko-švicarski veznjak Laussane-Sporta Stjepan Kukuruzović.

Kukuruzović je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena prihvatio loptu na svojoj polovici, primijetio da vratar nije blizu crte i odapeo ljevicom. Nije u skladu sa svojim prezimenom napucao ''u kukuruzu''; u maniri Xabija Alonsa pogodio je jako i precizno i svoju momčad doveo u vodstvo 4:0.

Nije pritom Kukuruzović matirao kakvog niželigaškog vratara – protivnik drugoligaša Laussanea bio je prvoligaš Xamax. Do kraja je bilo 6:0 za vodeću momčad druge švicarske lige.

gol expired Veliki Iniesta progovorio o Rakitiću i upozorio Barcu: ''Još uvijek je sjajan igrač, ne bih ga pustio'' divider

Laussane vodi u drugoj ligi s četiri boda prednosti nad FC Wilom, dok je Xamax osmi u Superligi i nalazi se samo bod iznad mjesta koje vodi u razigravanje za ostanak. Uvjerljivom pobjedom izborili su četvrtfinale u kojem ih čeka slavni Basel.

Kukuruzović je iskusni 30-godišnji veznjak i kapetan svoje momčadi. Počeo je u rodnom Thunu, a skoro cijelu karijeru igra u Švicarskoj. U inozemstvu je igrao samo u Ferencvarošu (jednu sezonu) i uvjetno rečeno Vaduzu, budući da se taj lihtenštajnski klub natječe u švicarskom ligaškom sustavu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider