Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuska bruji o tome

Brutalni napad koji je šokirao Europu: Žrtva prekinula šutnju i progovorila o aferi s bivšom Barcinom zvijezdom

Nogometašica PSG-a Kheira Hamraoui prekinula je višemjesečnu šutnju nakon što je brutalno napadnuta na ulicama Pariza…

Kheira Hamraoui dok je igrala za Barcelonu (Foto: Afp)

Početkom studenog prošle godine Francusku je šokirao je napad na nogometašicu PSG-a, koji se dogodio na ulicama Pariza.

Nekoliko maskiranih napadača presrelo je automobil u kojem su se nalazile nogometašice pariškog kluba Kheira Hamraoui i Aminata Diallo.

Napadači su naredili Hamraoui da otvori vrata, a onda su je brutalno izudarali željeznom šipkom po nogama. Nesretna nogometašica prevezena je u bolnicu s teškim ozljedama.

Brutalni napad koji je šokirao Francusku i Europu

Napad je šokirao Europu i svijet kao i naknadne vijesti o mogućim motivima i redoslijedu premlaćivanja. Policiji je uoči upala činjenica da napadači nisu dirali Diallo.

Inspektori posumnjali da je možda riječ o njezinom dosluhu s izvršiteljima zlodjela. Diallo je privedena na saslušanje, a kao mogući motiv iz policije su naveli rivalstvo glede pozicije u ekipi PSG-a.

Martin Erlić VIDEO Više od 1500 mještana pripremilo doček braniču koji je novi hit među Vatrenima divider

Diallo je ipak puštena, optužnica protiv nje nije podignuta, a istraga je otišla u smjeru bivšeg francuskog reprezentativca i nekadašnjeg igrača Barcelone Erica Abidala i njegove supruge Hayet. Puknula je velika afera.

Francuski Le Monde objavio je priču o tome kako je Abidal varao suprugu upravo s Kheirom Hamraoui, i to u razdoblju dok su oboje igrali za Barcelonu.

Osumnjičene kolegica i supruga Erica Abidala 

Hayet Abidal je, saznavši za to, u nekoliko navrata navodno prijetila Kheiri Hamraoui, pa su stoga francuski istražitelji posumnjali da je možda ona ta koja je naredila napad.

U medijima se pojavila nikad potvrđena priča kako su napadači prilikom napada dobacili nogometašici: „Znači tako, spavaš s oženjenim muškarcima.“

Ždrijeb Konferencijske lige Osijek sjajno prošao u 2. pretkolu Konferencijske lige, Rijeci puno teži ždrijeb divider

Abidal i njegova supruga, koja je podnijela zahtjev za razvod sredinom studenog, sve su optužbe odrješito demantirali i ponudili se na raspolaganje sudstvu.

Uglavnom, afera je tjednima punila stupce i televizijske priloge francuskih medija, a Hamraoui je cijelo to vrijeme šutjela i oporavljala se od ozljeda.

Žrtva preknula šutnju

Nogometašica PSG-a prekinula je šutnju davši intervju za poznati francuski sportski dnevnik L'Equipe.

„Danas mi je sve drugačije. Morala sam živjeti pod strogim osiguranjem nekoliko mjeseci. Nastavljam se vraćati u život, osvijestila sam se oko mnogo stvari“, kazala je u uvodu.

"Doživjela sam napad nevjerojatnog nasilja. Dva stranca s kapuljačama preko glave izveli su me iz automobila i udarili željeznim šipkama po nogama. Mislila sam da ću umrijeti, vrištala sam od bolova. Pokušala sam se obraniti što sam više mogla. Imam vrlo bolna sjećanja", utvrdila je i opisala kako se osjećala dan poslije nakon što su se hematomi ohladili.

Pretrpjela je fizičke, ali i mentalne ozljede. Koljena su joj bila potpuno plava, a psiha teško uzdrmana,

Oluja očaja

"Bila sam potpuno izgubljena, zbunjena i shrvana događajima. Trebalo mi je nekoliko dana da dođem k sebi. Međutim, tek tada mi je došlo dvostruko više problema. Traumatična epizoda još je bila svježa, a već sam osjetila težinu medijskog stroja aktivirana. Uhvatila me oluja očaja.“

Gianluigi Donnarumma Italija zgažena i ponižena, Donnarumma poludio na pitanje o kiksevima: "Zar nije bio prekršaj protiv Reala!?" divider

Potvrdila je da je sve izgledalo kako je napad isplaniran.

"Prava zasjeda. Napadači su me čekali iza kamiona. Bili su na pravom mjestu u pravo vrijeme. Kako su mogli biti tako dobro informirani?"

Vrijeđanje navijača

Opisalo je kako je bilo vratiti se na teren. Šokiralo ju je što su je vrijeđali navijači vlastitog kluba.

"Kad sam prvi put istrčala na teren, čula sam neprijateljske skandiranje i uvrede koje su dolazile s tribina. Bila sam iznenađena, šokirana i uplašena u isto vrijeme. Nekako sam to pokušala ignorirati fokusirajući se na utakmicu. No na kraju sam se srušila od umora i jada."

Pokrenuta je policijska istraga, ali još uvijek nije jasno tko je naručitelj i što je bio motiv za napad. Hamraoui je progovorila o sumnjama na njezinu suputnicu i koleginicu Diallo.

Manuel Neuer i Wilfried Gnonto VIDEO Talijani vjerojatno ne bi doživjeli katastrofu da nije bilo ove fantastične obrane Neuera divider

"Jedno je sigurno, bila sam žrtva strašnog napada. Neću sudjelovati u ovom 'medijskom sudu', to mi nema smisla. Saslušali su me istražitelji, ispričala sam što sam doživjela. Nisam ni sudac, ni istražitelj, ni tužitelj. Vjerujem da će sudovi rasvijetliti ovaj slučaj. Mnogi su putevi istraženi. To je uloga istražitelja. "

Ljubavna veza s Ericom Abidalom

Njezin privatni život i odnos s Abidalom izašao je u javnost. Zbog toga je završila na stupu srama.

"Tražim samo malo pristojnosti, da poštuju moju privatnost i moj privatni život. Pitanje Erica Abidala nema nikakve veze s napadom čija sam ja bila žrtva. Imam osjećaj da je to bila samo dimna zavjesa napravljena da nas odvede na drugi trag i udalji od istine."

Kaže da se istraga dobro razvija i da bi se u dogledno vrijeme sve moglo rasvijetliti.

"Trebam rješenje kako bi rekonstruirala svoj život. Mirna sam i strpljiv. Istina će na kraju izaći na vidjelo", zaključila je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider