Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Povratak na kontroverzu

Italija zgažena i ponižena, Donnarumma poludio na pitanje o kiksevima: "Zar nije bio prekršaj protiv Reala!?"

Vratar talijanske reprezentacije Gianluigi Donnarumma bio je na meti kritika nakon debakla koji je Italija doživjela na gostovanju u Njemačkoj u Ligi nacija…

Gianluigi Donnarumma (Foto: Afp)

Gianluigi Donnarumma, vratar PSG-a i talijanske reprezentacije, bio je jako ljutit nakon teškog poraza Italije od Njemačke u Ligi nacija.

Elf je zgazio Azzurre 5:2. Poveo je 5:0 i činilo se da bi Talijani mogli stradati još teže na Borussia-Parku u Mönchengladbachu.

Gareth Southgate Englezi "brišu pod" s izbornikom, legenda Liverpoola eksplodirala: "Zašutite klaunovi" divider

Talijanski vratar napravio je veliku pogrešku kod petog gola. Serge Gnabry presjekao je njegovo neoprezno dodavanje u talijanskom šesnaestercu, a Timo Werner postigao je lagani pogodak.

Njemaćka razbila Italiju

Donnarumma je možda mogao bolje reagirati i kod trećeg gola, koji je postigao Thomas Müller udarcem s 14-15 metara. Lopta mu se odbila od zemlje i prevarila talijanskog vratara, koji je izgubio ravnotežu. Kod preostala tri gola talijanski vratar, realno, nije mogao ništa napraviti.

U televizijskom intervjuu poslije utakmice novinar RAI-ja upitao je Donnarummu o njegovim pogreškama protiv Njemačke, što se talijanskom vrataru nikako nije svidjelo.

gol expired Analiza: Ovo je Dalićev kadar za Katar? Oko koga je najveća frka, koga će prekrižiti, a tko još ima dobre šanse divider

Kako bi se opravdao, Donnarumma se vratio na uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka između Reala i njegova PSG i kontroverznu situaciju kada su Madriđani izjednačili na 1:1 nakon što je Karim Benzema srušio Donnarummu u njegovu petercu.

Sudac nije označio prekršaj, već je pustio da se igra dalje i poslije toga je Benzema postigao pogodak. Parižani su se žalili, smatrali su da su teško oštećeni, a s njihovim primjedbama složili su se i brojni sudački eksperti. Posebice je bio žestok njihov predsjednik Nasser Al-Khelaifi, koji je naprosto podivljao. Upao je sucima u svlačionicu i verbalno ih napao.

Donnarumma poludio na pitanje o kiksevima

"Kad sam ja to pogriješio? Zar nije bio prekršaj protiv Reala!? Ako želimo napraviti polemiku oko ovih stvari, napravimo ih", ljutito je uzvratio talijanski vratar i nastavio.

"Ako mislite da sam ja kriv za poraz, nema problema, okrivite mene. Ja sam kapetan, preuzimam krivnju i odgovornost. Želite li preispitivati greške, samo naprijed. Idem dalje uzdignute glave. Ako želite reći da sam ja kriv za poraz, učinite to."

Može li Hrvatska osvojiti prvo mjesto u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

Donnarumma je priznao svoju pogrešku kod petog gola, ali je aludirao na to da je utakmica već bila riješena.

"Nakon grešaka rastete i jačate. Sada se samo moramo međusobno pogledati i preispitati, pa odmoriti i vratiti se puno jači. Morate učiti iz pogrešaka."

Isprika talijanskim navijačima

Ispričao se talijanskim navijačima zbog teškog poraza na Borussia-Parku.

"Ljuti smo i nema izgovora. Nadam se da ćete nam oprostiti. Moramo skupiti glave i pokazati da vrijedimo puno više. Još jednom isprika."

U Ligi nacija događaju se svakojaka iznenađenja. U drugoj utakmici skupine 3 elitnog dijela Lige nacije Mađarska je napravila senzaciju razbivši Englesku 4:0 na Molineux Stadiumu u Wolverhamptonu. Najteži je to domaći poraz Engleske od 1928.

Nakon četiri odigrana kola Mađarska je prva na ljestvici sa sedam bodova, Njemačka je druga sa šest, Italija je treća s pet, a Engleska je posljednja sa samo dva boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider