Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reakcije nakon poraza

Englezi "brišu pod" s izbornikom, legenda Liverpoola eksplodirala: "Zašutite klaunovi"

Mađarska je pobijedila Englesku s 4:0 u Ligi nacija i opasno uzdrmala poziciju Garetha Southgatea.

Gareth Southgate (Foto: Afp)

"Pokušao sam balansirati sa sastavom kroz ove lipanjske utakmice, ali očito nisam uspio", kazao je izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate nakon poraza 0:4 od Mađarske.

U četiri lipanjske utakmice Lige nacija Engleska je dva puta remizirala, kod Njemačke (1:1) i doma protiv Italije (0:0) te je dva puta gubila od Mađarske bez da je postigla pogodak u te dvije utakmice. U Budimpešti je Mađarska slavila 1:0, a na Wembleyju čak 4:0.

„Ovo je jako teška noć za nas i ovo je poraz koji strašno boli. Posebno mi je žao igrača jer su bili vrlo predani kroz cijelo ovo razdoblje koje smo bili zajedno. Potpuna i kompletna odgovornost je na meni", priznao je engleski izbornik pa dodao:

"Zamislili smo ovo kao pripremu za Svjetsko prvenstvo. Pokušao sam kvalitetno balansirati sa sastavom jer je bilo puno utakmica u kratkom vremenu, ali je očito da nisam uspio u tome“, rekao je.

Najteži poraz u povijesti

Nakon 1928. godine i domaćeg poraza od Škotske 1:5 bio je ovo najteži domaći poraz engleskih nogometaša u povijesti. Isto tako, Mađarska je tek drugi put slavila na Otoku u povijesti, a premijerni put se to dogodilo kada je mađarska „laka konjica“ promarširala Londonom i slavila 6:3. Dogodilo se to 1953. godine

Harry Kane Engleski mediji razapeli reprezentaciju nakon najvećeg poraza u posljednje 94 godine divider

Zbog toga navijači engleske nogometne reprezentacije traže smjenu izbornika, i to što prije. Već tijekom dvoboja protiv Mađarske, krenuli su prvi zvižduci na njegov račun, a sve je eruptiralo kad je Southate napravio zamjenu u 85. minuti dvoboja.

Umjesto veznjaka Bukayo Sake uveo je braniča Harryja Maguirea, koji posljednjih mjeseci trpi žestoke kritike na račun loših igara.

"Ne znaš što radiš", skandirali su engleski navijači Southgateu.

Legenda Liverpoola odgovorila Englezima

Ipak nisu svi za smjenu engleskog izbornika, u njegovu obranu je stao bivši nogometaš Liverpoola, a sada komentator engleskog Sky Sportsa, Jamie Carragher koji je žestoko odgovorio na uvrede navijača:

"Vi ne znate što radite, zašutite klaunovi. Ovaj izbornik je odveo Englesku do dva najbolja plasmana na velikim natjecanjima od 1966. godine", napisao je Carragher, dok je Harry Kane poslije utakmice poručio:

"Znam da je ovaj poraz razočaravajući za naše navijače, ali ja bih ipak gledao širu sliku. Imali smo sjajne rezultate i odlične posljednje turnire. Dogodilo nam se sada ovo, ali nije vrijeme za paniku. Moramo ostati mirni i nastaviti raditi, popravljati stvari i biti pravi na Svjetskom prvenstvu“, dodao je prvi strijelac Engleske.

Tablica Liga nacija

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider