Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TO SE MOGLO OČEKIVATI

Engleski mediji razapeli reprezentaciju nakon najvećeg poraza u posljednje 94 godine

Igrači Engleske djelovali su poprilično motivirani popraviti dojam nakon poraza iz Budimpešte.

Harry Kane (Foto: Afp)

4. lipnja nogometna reprezentacija Engleske pala je na gostovanju u Mađarskoj rezultatom 1:0. Težak poraz, ali nekako shvatljiv, budući da je iza igrača teška sezona, a i momčad je bila kombinirana, uz ponešto Southgateovih eksperimenata.

Uslijedile se neodlučene utakmice protiv Njemačke i Italije, uz nešto bolji dojam, a onda i prilika osvetiti mađarski poraz. Nasljednici Lake konjice došli su na Molineaux stadion u Wolverhamptonu kao očekivani autsajderi. Što se dogodilo? Prvo su se postavili ravnopravno na terenu, a onda su zabijali ono što njihovi domaćini nisu. Rezultat? 0:4.

Najbolje trenutke te utakmice možete pogledati OVDJE.

Nitko ih ovako nije razmontirao na Otoku

Najteži je to domaći poraz Engleske još od 1928. godine, a nisu automatski nedostajale niti usporedbe s višestruko opjevanim slavljem originalne Lake konjice iz 1953. godine. Ferenc Puskas i ekipa tada su slavili rezultatom 6:3, no u prijateljskoj utakmici. Niti približno tako moćna mađarska razmontirala je po mnogima nikad potentniju Englesku s četiri pogotka razlike u službenom susretu Lige nacija.

Kao da im sam poraz i sve što dolazi uz njega nije uzrokovao dovoljno problema i loših emocija, Englezi se nakon svega moraju susresti s najbrutalnijim medijima na svijetu, onim njihovim domaćim. Oni ne štede nikoga niti u boljim trenucima, a posebno ne nakon ovakvog debakla.

Tribine se okrenule protiv izbornika

"Nalazimo se pred ispadanjem iz elitne skupine Lige nacija. Osim toga, forma nas je napustila u godini Svjetskog prvenstva. U četiri utakmice postigli smo samo jedan pogodak i to iz kaznenog udarca. Nismo zakali samo pred golom nego smo doživjeli najteži domaći poraz od 1928.", svoj je tekst malo nevinije započeo Sky Sports, nastavivši:

"S tribina smo slušali povike prema Southgateu kako on ne zna što radi. On se mora nadati kako je ovo samo loša noć, a ne loša godina, no isto tako je upitna njegova sudbina. Pobjeda je trebala donijeti optimizam pred Svjetsko prvenstvo. Ali, sada je momčad u rasulu."

Onda su bacili sol na ranu informacijama kako Englezi nisu izgubili s četiri pogotka razlika od 1964. godine, kad ih je savladao Brazil te da su tek po drugi put u povijesti primili četiri ili više, a da oni nisu zabili. 

U sličnom tonu izgledaju tekstovi također civiliziranijih BBC-ja i Guardiana, no zanimljivo je vidjeti što rade mediji koji imaju nešto više "žutog" oko sebe.

"John Stones je šokirao, a Kyle Walker je bio uništen od Mađara koji su jednostavno razbili Englesku", odmah je u naslovu razvalio Daily Mail, ipak pohvalivši Jude Bellinghama kao najzrelijeg igrača momčadi, iako mu je tek 19 godina.

Izvedba je opisana strašnom

U tekstu je izvedba opisana strašnom, dok se najviše pitanja postavlja oko budućnosti.

"Ovo je noć koja će se urezati u kosti. Jesmo li dobri koliko mislimo da jesmo? Možemo li uistinu osvojiti Svjetsko prvenstvo? Takve misli se motaju po glavi, no to je Engleska sama učinila nakon ljeta bijede. Bez pobjede, bez golova iz igre, šest primljenim pogodaka i samo dva boda. To je najcrnja slika. Djelić utjete koju Engleska može uzeti iz desetodnevnog patetičnog razdoblja je da je do Svjetskog prvenstva ostalo pet mjeseci. Da je prvenstvo u ljeto, bili bismo u ozbiljnim problemima", napisali su.

Prebacili smo se na Mirror, kojima je glavna tema izbornik, ali i situacija u momčadi.

Velika zabrinutost pred Svjetsko prvenstvo

"Southgate je nedavno izjavio kako su sve veće momčadi iz Europe podjednake i da u Kataru imaju jednake šanse. On se vodi rezultatima s prošla dva turnira, a i kladionice se slažu s njim. No, nismo sigurni koliko su u pravu. Ništa iz ovih utakmica ne treba uzeti kao konačni zaključak, no neki je problem kod igrača koji imaju garantirano mjesto u momčadi za Katar", napisali su, nastavivši:

"Ukupan dojam je da momčad više ne evoluira, da su stali i da jednostavno pokušavaju funkcionirati kao do sada, automatski. Ne stvaraju prilike, nedostatak kreativnosti je kritičan i alarmantan. Jarrod Bowen i Connor Gallagher imali su ogroman poticaj protiv Mađara i odigrali su dobro, a vjerojatno ne bi bili niti u sastavu da se sad ide na Svjetsko prvenstvo."

Najžešći je po običaju Sun, koji nije izbjegao riječ sramota i to velikim slovima u naslovu. Oni također i pozivaju na smjenu Southgatea, za razliku od ostalih medija, koji su svjesni kako je izbornik za sada još uvijek siguran. 

"Ovo je momčad Mađarske za koju igraju Callum Styles, igrač koji je s Barnsleyem ispao u treću ligu. Četvri put u 11 dana, Southagatova momčad je nadigrana. Nalazimo se u najdužem nizu bez pobjede u posljednjih osam godina. Ovo je svakako najgora izvedba u njegovih šest godina kako vodi momčad", osnovni su dojmovi Suna.

"Nalazimo se pred ispadanjem u drugu skupinu, gdje bi nas čekale utakmice protiv reprezentacija poput Crne Gore, Albanije i Škotske", dodatak je, uz neizostavni spomen svojim sjevernih rivala.

Ono što je svima zajedničko je zabrinutost pred Svjetsko prvenstvo, posebno ako u rujanskim utakmicama protiv Italije i Njemačke ne bude promjene.

Englezi se samo mogu nadati da je igračima nakon naporne sezone bilo dosta svega te što su mislima već na nekim egzotičnim otocima sa svojim obiteljima ili boljim polovicama. Ako je problem negdje drugdje, to je onda tek ozbiljna stvar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider