Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatna priča

Ova fotografija otkriva razmjere napada o kojem bruji cijela Francuska: Iza svega stoji supruga slavnog nogometaša?

Dvije nogometašice PSG-a, Kheira Hamraoui i Aminata Diallo, vozile su se ulicama Pariza u trenutku kad su ih presreli maskirani napadači.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početkom ovog mjeseca, 4. studenog, francusku (sportsku) javnost šokirao je napad koji se dogodio na ulicama Pariza.

Nekoliko maskiranih napadača presrelo je automobil u kojem su se nalazile dvije nogometašice PSG-a, Kheira Hamraoui i Aminata Diallo. Vozilom je upravljala Diallo kojoj su prišla dvojica muškaraca i naredili Hamraoui da otvori vrata.

Ona je to i učinila, nakon čega su ju izvukli, bacili na pod i počeli udarati željeznom šipkom po nogama.

"Vidjela sam da je napadač koji me tukao uglavnom ciljao moje noge. Ja sam se pokušavala zaštititi rukama, sve skupa je trajalo nekoliko minuta, a činilo mi se da traje cijelu vječnost. Na kraju sam vidjela dvojicu napadača kako bježe."

Prvo su sumnjali na suvozačicu

Kheira Hamraoui je prevezena u bolnicu s ozljedom leđa te brojnim drugim ranama i posjekotinama. U bolnici se nalazi još uvijek, na psihološkom tretmanu.

U međuvremenu, policija je pokrenula potragu za napadačima. Budući da nisu imali nikakvih dokaza, počeli su od najsitnijih detalja, a prvo što im je upalo u oko jest činjenica da je Kheira pretrpjela teške ozljede dok Aminati napadači nisu napravili apsolutno ništa. Stoga je prošli četvrtak, tjedan dana poslije napada, Aminata Diallo uhićena pod sumnjom da je bila suučesnica odnosno da je bila u možebitnom dosluhu s napadačima. Kao mogući motiv iz policije su naveli rivalstvo glede pozicije u ekipi PSG-a.

Diallo je ipak puštena, optužnica protiv nje nije podignuta, a istraga je otišla u smjeru bivšeg francuskog reprezentativca i nekadašnjeg igrača Barcelone Erica Abidala i njegove supruge Hayet.

Jedna rečenica napadača okrenula istragu

Francuski Le Monde objavio je vijest o tome kako je Abidal varao suprugu upravo s Kheirom Hamraoui, u periodu dok su oboje igrali za Barcelonu. Hayet Abidal je, saznavši za to, u nekoliko navrata prijetila Kheiri Hamraoui, pa stoga francuski istražitelji sumnjaju da je možda ona ta koja je naredila napad.

Navodno su napadači, nakon što su ju pretukli, a prije nego su se dali u bijeg, Kheiri Hamraoui dobacili: "Tako ti je to kad voliš spavati s oženjenim muškarcima."

Ona je to rekla policajcima koji su odmah motiv za napad pronašli kod Abidalove supruge.

U svakom slučaju, situacija je trenutno takva da je Kheira Hamraoui zamolila da se poštuje njezina privatnost, a Eric Abidal je preko svog odvjetnika poručio da je spreman pojaviti se na sudu kad god je potrebno te da će odgovoriti na svako pitanje. Njegova supruga Hayet dobrovoljno se ponudila posvjedočiti kako bi, kako je rekla, "stavila točku na i".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider