Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
BRAVURA PRI REZULTATU 0:0

VIDEO Talijani vjerojatno ne bi doživjeli katastrofu da nije bilo ove fantastične obrane Neuera

Njemačka je demolirala Italiju rezultatom 5:2, no tko zna što bi bilo da pri početku utakmice nisu na vratima imali Manuela Neuera.

Manuel Neuer i Wilfried Gnonto (Foto: Afp)

Rapsodija njemačkog nogometa dogodila se na Borussia-Park stadionu u Mönchengladbachu, gdje je rezultatom 5:2 savladana Italija. Elf je tako po prvi put u povijesti pobijedio Azzurre u jednoj natjecateljskoj utakmici.

I ne samo pobijedio, zapravo demolirao momčad europskih prvaka, koje njihovi mediju nisu štedjeli. I bojimo se pomisliti kakve bi reakcije bila da Njemačka nakon pogotka za 5:0 nije pustila papučicu gasa, nešto poput onoga što su napravili u polufinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu, time ovim outem dozvolivši gostima dva pogotka utjehe.

No, tko zna što bi bilo da su Talijani u osmoj minuti došli do vodstva. A teško je zamisliti bolju šansu od one kakvu je imao 22-godišnji napadač Sassuola, Giacomo Raspadori.

Sve je bilo spremno za slavlje Talijane, osim Neuera

Igrala se osma minuta susreta, kad se Matteo Politano sjajno izvukao s desne strane u sredinu i poslao savršenu loptu na rub peterca. Raspadori je sjajno ušao i trebalo je samo pospremiti loptu u mrežu.

Možda bi u tome i uspio, da na vratima nije stajao po mnogima već godinama najbolji vratar svijeta, Manuel Neuer. Iako udarac zapravo nije bio najbolje moguće izveden, bio je teško obranjiv, no Neuer je nekako izvukao svoju desnu ruku te zaustavio loptu.

Time je upisao još jednu sjajnu obranu u svoj karijerni rezime, a svoju momčad uputio prema onome što su u ostatku utakmice napravili.

Sjajnu obranu Neuera koja je utakmicu poslala u već znanom smjeru možete pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider