Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
javio se za dnevnik nove tv

Veliki hrvatski talent napokon dobio pravu šansu: "Bacam boce po kući kad gledam Hajduk"

Milan je u pet utakmica nakon koronastanke upisao četiri pobjede i samo jedan remi, a jedina momčad koja je Rossonerima uzela bodove jest posljednjeplasirani SPAL na čijem golu brani jedan mladi hrvatski vratar. Riječ je o Karlu Letici koji u Italiji igra na posudbi iz Club Bruggea.

Prije tri sezone još kao 20-godišnji vratar bio je jedna od senzacija HNL-a. Branio je 11-erce u derbijima, a svom Hajduku je pomogao i u napadu zabivši čak i jedan gol.

A onda je prije dva ljeta Karlo Letica otišao u belgijski Club Brugge i to za tri milijuna eura, što je bila rekordna odšteta za jednog golmana Hajduka. Činilo se kao odličan potez, branio je u Ligi prvaka, ali je u prvoj sezoni skupio tek 16 nastupa, pa je prošlog ljeta stigao na posudbu u talijanski SPAL, a pravu šansu dobio je u posljednja četiri kola od restarta nakon koronastanke.

"Hvala dragom Bogu, dočekao sam tu priliku koja mi se ukazala i ja ću za sebe reći da sam zadovoljan kako se stvari kreću."

Nema povratka u Belgiju

Ali se prema svemu sudeći ne kreću u smjeru povratka u Brugge.

''Povratak u Belgiju? Mislim da je malo moguć iz razloga što se izdešavalo tamo, mislim da me čak ni klub ne želi nazad, tako da sam predodređen da se izborim ovdje za svoje mjesto i za sve što slijedi."

  gol expired Barcina taktika za osvajanje Lige prvaka: Messi se žrtvuje za Griezmanna i uskače u Xavijeve kopačke divider

A dok još čeka utakmice koje će mu odrediti nastavak karijere, Karlo pomno prati utakmice svog bivšeg kluba.

"Hajduk ne zaslužuje biti četvrti. Mi možemo pričat Rijeka super igra, Lokomotiva u ogromnoj formi, da nikad nisu bili bolji igrali…''...

"Bude bacanja boca po kući kad gledam Hajduk"

Nervira li se Letica kad gleda utakmice Hajduka?

"Pa evo, sad sam se iznervirao kad smo krenuli pričati o tome. Kad gledam, to zna biti bacanja boca po kući i svašta nešto. Kad čujem onu pjesmu na početku utakmice, pa se naježiš pa ti se vraćaju lijepe uspomene, a onda kasnije krene utakmica i krene nervoza ha,ha."

  gol expired Vlašić nastavio dominaciju: Novi gol i asistencija za vrijednu pobjedu CSKA-a divider

Je li bilo nervoze igrati protiv Ibrahimovića?

''Da mi je netko prije dvije, tri godine rekao da ću igrati Serie A, igrat ću protiv nekih tih igrača, rekao bih: 'Daj, nemoj me, šta si me sad uhvatio u đir?' Tako da s te strane je iznenađenje ogromno i satisfakcija ogromna, a s druge strane, opet, tu je borba za opstanak. To je prioritet i jedini cilj da se ostvari."

SPAL je posljednji na tablici s devet bodova minusa od zone spasa i trebat će jako raspoloženog Leticu da izbori ostanak u Serie A.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider