Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova ideja

Barcina taktika za osvajanje Lige prvaka: Messi se žrtvuje za Griezmanna i uskače u Xavijeve kopačke

Čini se da je trener Barcelone pronašao način kako da uklopi Messija i Griezmanna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kataloncima očito malo za sreću treba. Barcelona je u prošlom kolu La Lige pobijedila Villarreal u gostima i odigrala vrlo dobru partiju. To je bilo dovoljno katalonskim medijskim perjanicama, koje mnogi ironično nazivaju Barcinim biltenima, da se razmašu s panegirikama. Pronađeno je svjetlo na mračnog kraju tunela, sve je odjednom puno ljepše i blještavije.

Messi je na La Ceramici asistirao i odlično surađivao s Griezmannom koji je konačno odigrao dobru partiju. Barcini kroničari raspisali su da je Quique Setien pronašao pobjednički sustav, a francuskom napadaču mjesto u momčadi. Formacija 4-4-2 s rombom u sredini pokazala se uspješnom. Suarez i Griezmann sačinjavali su napadači duet, a Messi im je ordinirao iza leđa.

gol expired Koliko utakmica! Vatreni dobili novog jakog protivnika ove jeseni, čeka se još jedan divider

Analitičari se slažu da je Messi igrao sličnu ulogu kao nekoć Xavi. Argentinac je filovao loptama isturene napadače kao Xavi nekoć njega. Kako stvari stoje, Messi bi mogao zaključiti karijeru na toj poziciji. Asistiranje mu ide više nego dobro, najblaže rečeno. Ove sezone u 38 utakmica postigao je 27 golova i upisao 27 asistencija. U prvenstvu 22 gola i 19 asistencija.

A svi skupa pričamo da ima lošu ili osrednju sezonu!? Messi je na neki način žrtva svoje fantastične karijere. Postavio je takve standarde da sve ispod 30 golova ne izgleda dobro. Može li Messi igrati na mjestu klasičnog veznjaka? Pep Guardiola je prošle godine rekao da bi Messi bio najbolji na svakoj poziciji, a Xavi je poručio da se slaže s bivšim trenerom. Messi ionako tvrdi da mu golovi uopće nisu važni. Kaže da je pobjeda jedino što se računa.

Paige VanZant (Screenshot, Instagram) UFC-ovu ljepoticu gledamo možda i posljednji put: Hoće li se vratiti golišavim fotografijama? divider

Uglavnom, Barca je dobrom partijom vratila nadu njezinim navijačima da bi mogla ući u pravu formu u završnici sezone. Iako se Katalonci javno ne odriču obrane naslova prvaka Španjolske, svima je jasno da su im šanse male. Jako teško će Barca u fotofinišu obići Real. Ne bi Katalonci prosipali gorki pelin oko suđenja da im to nije jasno. Njihove misli zapravo su već usmjerene na Ligu prvaka. Ionako je ušati trofej bio glavni cilj uoči početka sezone. To je još uvijek u domeni mogućeg, no jasno je da će Barca morati popraviti igru.

Naznake podizanja forme demonstrirane su protiv Villarreala. Atmosfera se odmah popravila. Le Equipe piše da su jučer čelnici Barce organizirali sastanak s Griezmannovom sestrom, koja službeno zastupa svoga brata, kako bi umirili francuskog reprezentativca. Proteklih dana izašli su napisi da Barca ne računa na Griezmanna u sljedećoj sezoni.

gol expired Man United dobio upozorenje: Hoće li se ostvariti možda i najveći transfer ovog ljeta? divider

Barcu su na sastanku predstavljali tehnički tajnik Eric Abidal i trener Quique Setien. Poručili su da Griezmann nije na prodaju i da polažu velike nade u njega. U tu priču uklapaju se analize da će se Messi više povući u sredinu i tako ostaviti više prostora za Griezmanna u napadu. Tek ćemo vidjeti hoće li Barca nastaviti u istom ritmu i što će biti s Griezmannom. Ne bi bilo prvi put da čelnici Barce prekrše obećanje. Ivan Rakitić na tu bi temu mogao podosta toga reći.

Ipak, jedna lasta ne čini proljeće, Barca mora ponavljati slične partije da bi se izvukao dugoročniji zaključak. Setien će večeras protiv Espanyola vjerojatno zaigrati u istom sustavu kao protiv Villarrealla. Očekuje se glatka pobjeda i dobra igra. Espanyol je praktički već ispao, momčad mu je demoralizirana silnim porazima i jedva čeka da sezona završi. Stoga gradski derbi neće biti vruć kao što inače zna biti. Ako Barca bude raspoložena, mogli bi vidjeti golijadu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider