Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šok u kataloniji

Novi hladan tuš za Barcu: Velika želja nije na prodaju, ljetni plan propada?

Hoće li Barcelona dovesti veliko pojačanje ovoga ljeta? Vremena je sve manje, a odbijenica sve više...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ambicije Barcelone u prijelaznom roku doživjele su još jedan udarac. Barcelona (zasad) nije uspjela dovesti prvu želju Marca Verattija, kao ni Hectora Bellerina, a sudeći prema izjavama Jürgena Kloppa, nemogućom misijom mogao bi se pokazati i Phillippe Coutinho.

Španjolski novinari zatražili su od Kloppa ''interpretaciju Barcine potjere za Coutinhom'', a njemački trener odgovorio je u svom stilu.

''Čudno ste formulirali pitanje. Zašto je potrebna interpretacija? Riječ 'ne' ne treba interpretaciju. To nije ništa novo, on nije na prodaju, interpretacija nije potrebna'', rekao je Klopp na konferenciji uoči pripremnog turnira na kojem će Liverpool odmjeriti snage s Bayernom te Napolijem ili Atleticom.

Kloppa ne zanima ni cijena od čak 100 milijuna eura – Coutinho je jedan od njegovih ključnih igrača, a Liverpool, koji sljedeće sezone čeka i Liga prvaka, ne može si dopustiti gubitak takvog klasnog igrača, pogotovo u situaciji u kojoj ni sami nisu previše uspješni na tržištu. Transfer Virgila Van Dijka zapeo je nakon što ih je Southampton prijavio za ilegalan pristup igraču, dok RB Leipzig ne planira prodati drugu veliku Kloppovu želju Nabyja Keitu.

Barcelona je, s druge strane, upisala novi neuspjeh na tržištu i zasad je vrlo neizvjesno kako će Blaugrana izgledati sljedeće sezone. Od Bellerina su i službeno odustali kupovinom Nelsona Semeda, dok PSG ne planira prodati Verrattija, a osim toga želi Barci uzeti i Neymara. Ako se pokažu istinitima informacije iz Katara, Brazilac bi već u četvrtak mogao postati novi igrač PSG-a. Pored europskih neuspjeha, ne treba zaboraviti ni da su odbijenicu Barci uručili i Kinezi koji su odbili prodati Paulinha.

Barcelona je zasad, osim Semeda, vratila Gerarda Deulofeua i kupila Brazilca Marlona, dok se s posudbi vraćaju Tello, Munir, Vermaelen, Douglas i Samper. Daleko je to od velikog remonta koji se najavljivao krajem sezone, a koji je trebao osnažiti katalonski klub prije svega za borbu s Realom, velikim rivalom koji trenutno bez ikakve dvojbe ima jači i kompletniji sastav s puno dubljom rotacijom. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider