Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
12 milijuna eura

Barcelona dovela prvo zvučnije pojačanje, ali to neće zadovoljiti Messija

Barcelona je aktivirala otkupnu klauzulu i vratila Gerarda Deulofeua u klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je na svojoj službenoj stranici objavila da je aktivirala ugovornu klauzulu prema kojoj se Gerard Deulofeu za 12 milijuna eura vraća u Kataloniju nakon što je posljednje dvije godine proveo u Evertonu. Deulofeu je dijete Barcelone koji je u katalonski klub stigao kao devetogodišnjak, ali nikada dosada još nije dobio pravu priliku.

Od 2011. do 2013. godine je bio član prve momčadi, ali je upisao svega šest nastupa u dvije sezone. Barcelona ga je nakon toga odlučila jednu sezonu poslati na posudbu u Everton, a sezonu nakon toga u Sevillu. Godine 2015. Everton je kupio mladog Španjolca, ali ga je prošle sezone Ronald Koeman otpisao kao igrača prve momčadi i poslao na posudbu u Milan gdje je okončao lanjsku sezonu.

Dolaskom novog trenera Ernesta Valverdea za očekivati je bilo neke igračke promjene u momčadi, no malo tko se nadao da će Barcelona kao pojačanje dovesti igrača koji se u nijednom klubu dosada nije dokazao. Lani je u Milanu zabio četiri pogotka u 18 nastupa, a u sezonu i pol u Evertonu osam.

Nakon što je lani osvojila tek Kup kralja, Barcelona u novoj sezoni ima želju uzvratiti udarac prije svega Realu, koji je uz domaće prvenstvo osvojio i Ligu prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider