Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Topnici misle ozbiljno

Novo pojačanje Barce: Arsenal im odbio prodati veliku želju, stiže druga opcija

Barcelona je morala aktivirati plan B nakon što je Arsenal odbio prodati jednog od svojih glavnih igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pozicija desnog beka bila je jedna od najvećih slabosti Barcelone u prošloj sezoni. Deficitarnu poziciju uglavnom je krpao veznjak Sergi Roberto, a jedan od glavnih ciljeva prijelaznog roka bio je dovođenje dugoročnog rješenja na poziciju koja je upražnjena još od odlaska Danija Alvesa.

Kao glavni kandidat isplivao je Hector Bellerin, igrač Arsenala koji je od osme godine bio član slavne Barcine akademije La Masije. U katalonskoj prijestolnici procijenili su da je pravo vrijeme za povratak odbjeglog sina, ali Arsene Wenger imao je druge ideje. Arsenal se pokazao kao tvrd pregovarač i Barcelona je morala odustati od svoje velike želje i aktivirati plan B: dovođenje Nelsona Semeda iz Benfice.

Barcelona je na svojim stranicama objavila da je postigla dogovor s Benficom te da će Semedo obaviti liječnički pregled i postati deveti Portugalac u dresu Blaugrane. Semedo je predstavljen kao ofenzivni bek velikih fizičkih mogućnosti; za Benficu je prošle sezone upisao 43 nastupa, zabio dva gola i šest puta asistirao.

23-godišnji Semedo također je i reprezentativac Portugala za koji je nastupao na Kupu konfederacija, a dosad je skupio šest nastupa. Karijeru je počeo u trećeligašu Sintrenseu, nakon čega je igrao za drugu momčad Benfice i Fatimu gdje je bio na posudbi. Član prve momčadi portugalskog prvaka postao je 2015. godine. Spekulira se da je odšteta oko 35 milijuna eura.

Arsenal ostaje na okupu

Barcino neuspješno dovođenje Bellerina istovremeno je velik uspjeh Arsenala. Londonski klub želi zadržati momčad na okupu, a čini se da će u tome i uspjeti, iako se puno pisalo o odlascima glavnih zvijezda Mesuta Özila i Alexisa Sancheza.

Oba igrača imaju još godinu dana ugovora, a prema zadnjim izjavama izgleda da ostaju u Arsenalu. O Sanchezovoj budućnosti oglasio se Per Mertesacker, njemački stoper koji je u Arsenalu puno više od običnog igrača, a od sljedeće sezone počet će i trenersko obrazovanje s mladom momčadi Topnika.

Mertesacker je izjavio da Sanchez ''definitivno ostaje'' u Arsenalu, dok je Özil na predsezonskoj turneji po Australiji rekao da ''preferira ostanak u klubu.'' Oba igrača imaju još jednu godinu ugovora, a još se ne zna hoće li odraditi još jednu sezonu i potražiti sreću na tržištu kao slobodni igrači ili će produžiti s Arsenalom.

Arsenal sljedeće sezone mora isprati gorak okus turbulentne godine koja je iza londonskog kluba. Prvi put u Wengerovoj eri propustit će Ligu prvaka, a povratak u elitno klupsko natjecanje bit će prvi cilj sljedeće sezone. Konkurencija se pojačava, ali ni Arsenal ne sjedi skrštenih ruku: uz stopiranje prodaje glavnih igrača, doveli su Seada Kolašinca i Alexandrea Lacazettea koji je srušio klupski rekord.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider