Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Selidba obitelji kao uvod

Barca vraća "odbjeglog sina": Iskrcat će više od 50 milijuna eura?

Na Camp Nouu se spremaju za početak ljetnog prijelaznog roka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da Barceloni treba svježa krv, to i nije neka novost. Međutim, na nekim pozicijama su Katalonci posebno tanki.

Jedna od takvih je desni bek gdje su u minuloj sezoni rotirali nekoliko igrača, od onih kojima je ta pozicija prirodna (Aleix Vidal) pa do veznjaka koje je Luis Enrique tamo koristio kako bi umanjio štetu (Denis Suarez i Sergi Roberto).

Stoga su čelnici kluba dovođenje novog desnog beka označili kao prioritet, a prva želja je Hector Bellerin, Barcelonino dijete koji je šest godina otišao u Arsenal.

Budući da je tad imao samo 16 godina, Topnici su za njega morali platiti samo naknadu za razvoju koju propisuje FIFA. Radilo se o iznosu od 500 tisuća eura, a Bellerin se u međuvremenu isprofilirao u jednog od najboljih desnih bekova u Europi i vrijedi na desetke puta više.

Konkretno, Transfermarkt ga procjenjuje na 25 milijuna eura, ali Barca će morati platiti puno više. Britanski Independent piše kako su Katalonci spremni ponuditi 45 milijuna funti, a to je nešto manje od 52 milijuna eura.

Selidba obitelji uvod u veliki transfer

Pritom kao glavni argument navode činjenicu da se sam igrač želi vratiti u svoj matični klub. Bellerinova obitelj nedavno se iz Londona vratila u Barcelonu što je protumačeno kao priprema terena i za Hectorov povratak.

Suočen s enormnim financijskim zahtjevima dvaju glavnih zvijezda, Arsene Wenger je taj koji mora donijeti odluku hoće li pristati na ponudu Barce i prodati Bellerina.

Na Camp Nouu ne žele srljati jer imaju i drugu opciju, odličnog Portugalca Nelsona Semeda iz Benfice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider