Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tužno ljeto u Kataloniji

Teški udarci za Barcu: Glavna želja sve dalje, Kinezi im servirali hladan tuš

Barcelona je imala velike ljetne planove, ali zasad im ništa ne polazi za rukom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sezone pune uspona i padova, Barcelonom je zavladao optimizam nakon imenovanja Ernestea Valverdea novim trenerom. Najavljivao se remont momčadi oko trenera koji je izgledao kao idealan izbor za Barcelonu, ali taj je cilj danas pod velikim upitnikom.

Kao glavno pojačanje najavljivao se Marco Verratti, igrač PSG-a koji je trebao biti okosnica Valverdeovih planova, ali PSG se pokazao kao vrlo tvrd pregovarač. Verratti je danas, prema pisanju katalonskog Sporta, jako daleko od Barcelone: Nasser Al-Khelaifi ne želi prodati Verrattija i nema te ponude koja ga može ''izuti iz cipela''.

Al-Khelaifi želi stvoriti veliku, pobjedničku momčad, a Verratti je jedan od temelja njegovih planova. Cilj PSG-a je jasan: stvoriti momčad koja može osvojiti Ligu prvaka. Do tog cilja neće doći prodajom glavnih zvijezda, a pogotovo izravnim konkurentima poput Barcelone koja je pokušala sve da bi pokrenula pregovore s PSG-om, ali bez uspjeha.

Verratti je htio u Barcu jer je osjećao da se projekt velikog PSG-a ne razvija kako bi trebao, ali mogao bi promijeniti mišljenje ako Al-Khelaifi ostvari svoje ljetne planove. On želi dodatno osnažiti momčad velikim pojačanjima, a najzvučnije ime je Kylian Mbappe - on je navodno blizu PSG-a koji je astronomskom ponudom izbacio Real iz utrke.

Kinezi ne žele prodati bitnog igrača

Vremena kada je Barcelona dovodila Ronaldinha iz PSG-a su prošlost: francuski klub je danas dovoljno jak i bogat i može zauzeti ravnopravnu poziciju u pregovorima s Barcelonom. Međutim, u Barceloni vjerojatno nisu očekivali da će im hladan tuš servirati i Kinezi.

Na sugestiju Neymara na radaru Barcelone našao se Paulinho, njegov suigrač iz reprezentacije i igrač kineskog Guangzhou Evergrandea. On je 2015. Tottenham zamijenio Kinom i revitalizirao karijeru u ligi koja se stereotipno smatra grobljem europskih igrača, koji odlaze zaraditi novac za ugodnu mirovinu.

Barcelona je očito htjela dovesti dobro i relativno jeftino pojačanje, ali Kineze ne zanimaju njihovi planovi: u priopćenju su objavili da je Paulinho dugoročno bitan igrač za njihov klub i ne planiraju ga prodati, zbog čega odbijaju ponudu Barcelone od 20 milijuna eura.

Prijelazni rok nije počeo najbolje za Barcelonu: zasad su vratili Gerarda Deulofeua aktivacijom otkupne klauzule, dok se na ''slobodnom tržištu'' nisu dokazali. Njihova glavna želja sve je dalje, a hladan tuš servirali su im i Kinezi: očito su prošla vremena kada je samo ime Barcelone bilo dovoljno da se privuku velika pojačanja, a u Kataloniji će morati razraditi novu strategiju jer ovakav razvoj događaja sigurno neće zadovoljiti navijače, ali ni Messija koji je upravo dogovorio bogati ugovor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider