Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službena objava

Barca sve dogovorila s Messijem: Stajat će ih preko 80 milijuna eura godišnje!

Barcelona je sve dogovorila s Leom Messijem koji se obvezao na vjernost još barem četiri godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je postigla dogovor s Leom Messijem oko novog ugovora koji će Argentinca zadržati na Camp Nouu do 2021. godine. Ugovor će biti potpisan u narednim tjednima kada se Messi vrati na klupske pripreme, stoji u priopćenju katalonskog kluba.

Klub je u priopćenju izrazio veliku sreću zbog vjernosti "najboljeg nogometaša u povijesti, koji je proveo cijelu karijeru u klubu i odveo ga do uspjeha nezapamćenih u svijetu nogometa."

Španjoslki mediji spekulirali su da je prije odlaska na medeni mjesec u tajnosti stigao u Barcelonu dogovoriti novi ugovor. Iako je dogovor postignut ranije, Barcelona je čekala 1. srpnja da bi ugovor, zbog balansa proračuna, ušao u sljedeću sezonu.

Dogovor je postignut nakon maratonskih pregovora, a spekulira se da je plaća, kada se zbroje osnovna plaća, specijalni i redovni bonusi, oko 40 milijuna eura godišnje neto, a možda čak i više, što će Barcelonu u bruto iznosu stajati oko 80 milijuna eura godišnje!!! Procjenjuje se da je otkupna klauzula postavljena na 300 milijuna eura.

Messi će time postati najplaćeniji igrač svijeta, osjetno skuplji od Cristiana Ronalda koji po novom ugovoru u Realu, barem se tako spekulira, zarađuje oko 25 milijuna eura godišnje. Navodno je upravo to bio okidač Ronaldovog nezadovoljstva koji je izveo manevar s napuštanjem Reala zbog optužbi za porez kako bi dobio novi, bogatiji ugovor u Real Madridu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider