Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo traži isto

Barca na nogama: Messi napušta suprugu i u tajnosti potpisuje ugovor života

Lionel Messi trebao bi danas doći u Barcelonu i potpisati produljenje ugovora s katalonskim klubom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon glamuroznog vjenčanja u rodnom Rosariju, Lionel Messi odlazi na medeni mjesec sa suprugom i djecom na Karibe. No, Katalonija je ipak na nogama, jer prije toga Messi bi nakratko mogao napustiti suprugu i obitelj te svratiti do katalonske metropole, gdje će potpisati dugoočekivano produljenje ugovora s Barcelonom, spekuliraju španjolski mediji.

Ovo je "bolesno": Evo na što je Barca pristala i zašto je Ronaldo "poludio"

Već smo pisali da se u Kataloniji prije nekoliko tjedana pronio glas kako su Messi i Barcelona konačno zaključili maratonske pregovore i dogovorili sve detalje novog ugovora. Ugovor nije odmah potpisan jer su čelnici Barcelone željeli da službeno uđe u drugu sezonu, dakle od 1. srpnja, kako bi uoči skupštine kluba i predočenja financijskog izvještaja za prošlu sezonu proračun ostao uravnotežen.

Messi bi trebao doputovati u Barcelonu danas zajedno sa svojim ocem i menadžerom Jorgeom. Barcelona još uvijek ne izlazi u javnost s bilo kakvim objavama, potpis ugovora odvit će se u tajnosti, a službena objava trebala bi se dogoditi tijekom sljedećeg tjedna.

Messi će potpisati ugovor do 2020. s mogućnošću još jedne godine produljenja. Spekulira se da je Barcelona pristala na sve financijske zahtjeve Argentinca i da će mu na ovaj ili onaj način isplaćivati oko 40 milijuna eura godišnje neto.

Messi će time postati najplaćeniji nogometaš na svijetu, s dosta većim primanjima od Cristiana Ronalda, koji po novom ugovoru u Real Madridu zarađuje, barem se tako spekulira, oko 25 milijuna eura. Pretpostavlja se da je to jedan od ključnih razloga Ronaldova nezadovoljstva i prijetnje da će napustiti Real, a da su problemi s poreznim organima tek u drugom planu. Prevedeno, Ronaldo želi da mu Florentino Perez osigura barem istovjetna primanja kao što će ih imati Messi u Barceloni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider