Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka je pala

Veliki obrat u transferu desetljeća: Šokirani Real gubi utrku, Barca koristi šansu

Čini se da će Kylian Mbappe završiti u PSG-u, dok Marco Verratti ide prema Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi zaokret u transfernoj sapunici zvanoj Kylian Mbappe. Francuski mediji javljaju da je Mbappe na korak od PSG-a. Parižani su navodno bacili na stol Monacu 150 milijuna eura i na taj način iz posla izgurali Real Madrid.

Štoviše, procurilo je da je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi ovih dana ugostio u svojoj vili u Parizu Mbappea i njegova oca Wilfrieda. Na tom sastanku navodno je pao konačan dogovor. Al-Khelaifi je ponudio Mbappeu 12 milijuna eura neto godišnje plaće, što je dvostruko više nego što mu nudi Real. Čini se da se ponavlja slučaj Neymara, kada se mislilo da je samo pitanje formalnosti Brazilčeva prelaska u Real, a onda se u posljednji trenutak umiješala Barcelona i „nemoralnom ponudom“ privukla ga na Camp Nou.

Real se povlači iz utrke

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz Španjolske i Francuske, šokirani Real ne namjerava licitirati s PSG-om i povlači se iz utrke za mladim i perspektivnim francuskim napadačem. Florentino Perez ponudio je Monacu tek nešto više od stotinu milijuna eura odštete. Spekuliralo se da će Perez ići maksimalno do 120 milijuna i da taj plafon ni pod razno ne namjerava probijati, a Parižani su podigli letvicu na čak 150 milijuna.

Jasno je da je novac odigrao bitnu ulogu, ali navodno je presudnu riječ imao Mbappeov otac Wilfried. Spekulira se da otpočetka transferne sage nije bio za to da Kylian u ovim godinama prijeđe u Real. Njegova je ideja da mu sin ide stepenicu po stepenicu i da pričeka s prelaskom u klub za koji ne krije da mu je san snova. Čini se da će PSG biti prijelazna stanica između Monaca i Reala.

Barca koristi šansu

Katalonski mediji tvrde da to sve skupa znači kako je Marco Verratti blizu Barcelone. Verrattijeva priča povezana je s Mbappeovom na taj način što PSG navodno neće moći isplatiti Monacu 150 milijuna eura ako ne proda talijanskog veznjaka, koji navodno želi prijeći baš u Barcelonu.
Katalonci su odmakli najdalje u pregovorima, međutim, Al-Khelaifi nije džuboks i ne ispunjava želje kako se kome prohtije, nego će tražiti najizdašnijeg kupca.

Predsjednik PSG-a traži stotinu milijuna eura, a početna Barcina ponuda navodno se ipak kreće oko 60 milijuna eura. Katalonci se nadaju da će se naći negdje na pola puta, dakle na oko 80 milijuna eura. Kako je teško očekivati da će netko za Verrattija ponuditi 100 milijuna eura, logično je očekivati da će Talijan završiti na Camp Nouu. No, Katalonci su oprezni jer uvijek postoji šansa da se u posljednji trenutak u priču umiješa Perez ili netko drugi i pomrsi im račune.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider