Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gdje su pojačanja?

Kritična situacija u Barci, Messi ljutit kao ris: Evo koga želi na Camp Nouu!

Barcelona već duže vrijeme nije u stanju dovesti istinsko pojačanje, što iznimno ljuti Lionela Messija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izgledno je da se Gerard Deulofeu vraća u Barcelonu, koja će reotkupiti njegov ugovor od Evertona za 12 milijuna eura. Međutim, Lionel Messi nije baš impresioniran tom činjenicom. Don Balon piše kako je najveća zvijezda Barcelone izrazito nezadovoljna dosadašnjim tijekom prijelaznog roka, u kojem katalonski klub još uvijek nije doveo pojačanja na najdeficitarnijim mjestima.

Barca sprema povijesni transfer koji će promijeniti nogomet i odnose snaga

Messi želi da se Barcelona fokusira na Hectora Bellerina i Marca Verrattija, a ne da se bavi sporednim transferima. Nakon odlaska Danija Alvesa u Juventus prošlog ljeta, Barca je bila najtanja na mjestu desnog bočnog, što se zorno moglo vidjeti u nekim utakmicama prošle sezone, koju je najvećim dijelom odigrala bez klasičnog desnog beka, što je porazno za klub takva formata.

Messi želi Bellerina i Verrattija

Don Balon piše da, prema mišljenju Messija, Barcelona nasušno treba i kvalitetno pojačanje u veznom redu. Barca je skupo platila Andrea Gomesa, ali Portugalac nije pokazao da je igrač za Barcelonu, kao uostalom niti jedan od igrača pridošlih prošle godine, osim možda Umtitija.

Barca je doslovce spiskala preko 120 milijuna eura na nove igrače, a da nije dobila nijedno istinsko pojačanje. Barca već duže vrijeme loše kupuje. Loša transferna politika bila je i jest jedan od razloga Messijeva nezadovoljstva. Prilikom pregovora oko potpisivanja novog ugovora, koji bi trebao izaći na svjetlo dana početkom srpnja, uprava katalonskog kluba navodno je obećala Argentincu da će ovog ljeta puno bolje tržiti, no dosad nema većih pomaka.

Čini se da se nešto pokrenulo po pitanju Bellerina, ali još uvijek nema konkretnog dogovora. Arsenal se tvrdo postavio i čini se da neće tako lako popustiti. Što se tiče Verrattija situacija je još neizvjesnija i prilično je daleko od razrješenja. PSG uporno odbija Barcu.

Real Barci mrsi računicu

Talijanski veznjak na meti je još nekih klubova, a među njima i Barcina arhirivala Real Madrida, koji navodno pregovara s PSG-om o mogućoj trampi Garetha Balea za Verrattija plus isplata u kešu.

U ovom trenutku teško je reći kako će se rasplesti situacija, čini se da će se sve rješavati u finišu prijelaznog roka. Kako stvari stoje, lako je moguće da Barcelona i ovaj prijelazni rok zaključi poraznim ishodom. Ako se to doista dogodi, nema sumnje da će Messi biti izrazito nezadovoljan. U tom slučaju čeka nas oluja na Camp Nouu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider