Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Past će rekordi

Veliki posao Reala i PSG-a koji će šokirati Barcu: Trampa, keš i Mbappe

Real i PSG pregovaraju oko razmjene Garetha Balea i Marca Verrattija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid spreman je prepustiti Garetha Balea PSG-u za 85 milijuna eura plus Marca Verrattija, piše španjolski Don Balon.

Navodno su Parižani ponudili Realu 150 milijuna eura za Balea, no Madriđani žele da u posao bude uključen talijanski veznjak kojeg žarko želi i Barcelona. Ako Real uspije dovesti Verrattija, nema sumnje da će ozbiljno napakostiti Barceloni i izazvati frustracije u Kataloniji, a to je najljepša glazba za uši svakog navijača Kraljevskog kluba.

PSG želi Bale, a Real Verrattija

Priča o odlasku Balea nije nova. Posljednjih tjedana pa i mjeseci spekuliralo se da je Bale nezadovoljan statusom u Realu. Nakon što se po tko zna koji put ozlijedio otkada je stigao u Real, proljetos je ispao iz udarne momčadi, a umjesto njega šansu je dobio Isco i objeručke je prigrlio. Velšanin se našao i na udaru madridskih medija i dobrog dijela navijača Reala kojima je dozlogrdilo njegovo stalno izbivanje s terena zbog ozljeda, te forsiranje od strane predsjednika Florentina Pereza da mora igrati čim se oporavi.

Zinedine Zidane slijedio je upute glavnog šefa do pred kraj sezone. Iako je tvrdio da neće igrati dok se posve ne oporavi, Zidane je vratio u momčad za derbi s Barcelonom u Madridu, a Velšanin se opet ozlijedio nakon samo pola sata igre. Real je izgubio utakmicu u posljednjim sekundama golom Lionela Messija, pa su pobješnjeli madridski mediji oštro kritizirali trener što ga je uopće stavljao u igru.

Ronaldo ili Bale?

Zidane je tada presjekao i odlučio da Bale neće igrati u finalu Lige prvaka ako ne bude sto posto spreman. Tako je i bilo. U međuvremenu je Isco iskoristio šansu i igrama zaslužio status prvotimca. Otada španjolski mediji sve češće pišu treba li Bale uopće Realu i nije li možda bolje da ga proda dok za njega još može dobiti više nego što je uložio. Velšaninu nisu baš dobro sjeli takvi komentari i navodno je počeo razmišljati o odlasku.

Podsjećamo da je Bale stigao u Real iz Tottenhama 2013. za 91 milijun eura, kako je tvrdio Real, dok su britanski mediji uporno ponavljali da se radi o transferu teškom točno 100 milijuna eura, što je u tom trenutku bio svjetski rekord. U siječnju 2016. detalji ugovora procurili su u javnost, a prema njima je Bale plaćen 100.8 milijuna eura.

Budući da se posljednjih tjedana naširoko spekuliralo o odlasku Cristiana Ronalda iz Reala, što je sam potencirao nedvosmislenim izjavama za portugalske medije, teško je reći tko je u ovom trenutku bliži izlaznim vratima Santiago Bernabeua, Bale ili Ronaldo? Malo je vjerojatno da će ih Real obojicu prodati, iako ni to ne treba isključiti. Da bi jedan od njih dvojice mogao otići, govore i informacije da je Perez prošlog tjedna kontaktirao oca Kyliana Mbappea, nadolazeće superzvijezde svjetskog nogometa.

Perez nazvao Mbappeova oca

Kako pišu španjolski mediji, Perez je osobno želio poručiti Mbappeovu ocu da je za njegova sina najbolje da prijeđe u Real, jer će u tom klubu najviše napredovati i napraviti velebnu karijeru. Otac i sin Mbappe preferiraju Real, Kylian ne krije da mu je san zaigrati za madridski klub, ali ne želi sjediti na klupi ili povremenu ulaziti u igru, on prije svega želi imati zajamčenu minutažu, u prijevodu - mjesto u udarnoj momčadi.

Perez je navodno obećao Mbappeovu ocu da će njegov sin imati važnu ulogu Zidaneovoj momčadi. Logično je zaključiti da mu je morao ponuditi i neko jamstvo, odnosno objašnjenje. Jer, ako Ronaldo i Bale ostanu u Realu, Mbappe će teško do udarne postave, klupa mu ne gine, zar ne? Zaključak je da je Perez natuknuo Mabppeovu ocu da jedan od njih dvojice odlazi i da će se tako otvoriti mjesto za Kyliana. U Monacu tvrde da ne žele prodati Mbappea, ali jasno je da će to morati učiniti ako igrač zatraži odlazak, a uz to stigne ponuda koja se teško odbija.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider