Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neymarov dobar prijatelj

Barcelona u ofenzivi: Veliko pojačanje na pragu Camp Noua?

Barcelona želi zvijezdu Liverpoola kao glavno ljetno pojačanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijelazni rok u katalonskoj prijestolnici zasad se ne odvija onako kako su to u Barceloni zamislili. Najviše se pisalo o Marcu Verrattiju i Hectoru Bellerinu kao velikim pojačanjima, ali te ciljeve Barcelona nije ispunila – novi desni bek postao je Nelson Semedo, dok čelnici PSG-a ne žele pustiti Verrattija iz kluba.

Barcelona se nakon neuspjeha s Verrattijem okrenula Philippeu Coutinhu koji bi, prema pisanju katalonskih medija, trebao postati novi igrač Blaugrane. Sport i Mundo Deportivo, katalonski listovi bliski Barceloni, pišu kako su u klubu optimistični u vezi s Coutinhom koji je navodno već sve dogovorio s Barcelonom.

Ostao je još ''samo'' dogovor s Liverpoolom oko odštete. Engleski klub ne želi pustiti jednog od svojih najboljih igrača, ali ako on ipak odluči otići, želi ga dobro naplatiti. Liverpool bi htio čak 100 milijuna eura, ali Barca je spremna ponuditi oko 90 nakon što je Liverpool odbio 70 milijuna.

Osim cijene, uvjet Liverpoola vjerojatno bio bi i ostanak do pretkola Lige prvaka. Liverpool kao četvrta momčad Premier lige igra playoff sredinom kolovoza, a htjeli bi Coutinha u sastavu barem u prvoj utakmici.

25-godišnji Coutinho mogao bi pokriti nekoliko pozicija u veznom redu, a u slučaju odlaska Neymara mogao bi ''uskočiti'' i na lijevo krilo. Iako ova operacija nema veze s mogućim prelaskom Neymara u PSG, dolazak još jednog Brazilca, i to Neymarova prijatelja iz reprezentacije, mogao bi biti jak argument čelnicima Barcelone u nagovaranju Neymara na ostanak u Kataloniji. Coutinho i Neymar prijatelji su već gotovo 10 godina, otkad su kao veliki talenti zajedno nastupali za U-16 reprezentaciju Brazila.

Coutinho je još kao tinejdžer stigao iz Vasco da Game u Inter, a nakon posudbi u matičnom klubu i Espanyolu skrasio se u Liverpoolu u kojem je pokazao puni potencijal. U klubu je od 2013., a već je postao najbolji brazilski strijelac u povijesti Premier lige s 34 gola.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider