Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva ponuda odbijena

Barcini ljudi stigli u London: Na stolu 90 milijuna eura!

Na neko vrijeme su se stišala nagađanja o ovom mega-transferu, ali sad su opet aktualna, i to s realnom podlogom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona još uvijek nije rekla posljednju riječ u ovoljetnom prijelaznom roku.

U odnosu na prošlu sezonu, u svlačionici prve momčadi na Camp Nouu bit će ukupno sedam igrača, trojica za koje je izdvojena odšteta (Nelson Semedo, Gerard Deulofeu, Marlon Santos) i četvorica koji su se vratili s posudbe (Thomas Vermaelen, Sergi Samper, Munir El Haddadi, Douglas).

Kupovinom Semeda i Douglasovim povratkom iz Sporting Gijona zatvorena je rak-rana iz prošle sezone - desni bek - pa je sada sva tržišna aktivnost usmjerena prema dovođenju veznjaka top klase.

Glavna je to želja koju je izrazio novi trener Ernesto Valverde, a baš kao i njegovom prethodniku Luisu Enriqueu, prvi pick je Philippe Coutinho iz Liverpoola.

Mala razlika između ponude i potraživanja

Dok i dalje nije posve jasno što će biti s Neymarom odnosno hoće li otići u PSG, kao i to hoće li na Camp Nou stići Marco Verratti, čelnici Barcelone krenuli su u ofenzivu i stigli u London. Tamo su se, piše katalonski Sport, sastali s predstavnicima Liverpoola kojima su ponudili 72 milijuna funti (80 milijuna eura), ali Englezi su to odbili.

Ne žele ga pustiti za manje od 100 milijuna eura, a s druge strane je Barca poručila kako je spremna ići s ponudom do 90 milijuna eura. Nekako nam se čini, ako razilaženje bude unutar 10 milijuna da će se već nekako dogovoriti i da će Coutinho napustiti Anfield.

Pristao bi i na manju plaću

Osim zbog činjenice da bi dao potpuno drugu dimenziju veznom redu, Coutinho je Barceloni važan i strateški. Dobar je prijatelj s Neymarom kojeg Barca pokušava na sve moguće načine nagovoriti da ostane u Kataloniji i odbije PSG. Računaju da bi Coutinho mogao biti taj ključni čovjek, a ako se ipak dogodi da Neymar bude inzistirao na transferu, opet im ostaje Coutinho kao igrač koji može pokriti i poziciju svog sunarodnjaka na lijevoj strani Barcinog napada.

U cijeloj priči najmanje je sporna plaća. Prema petogodišnjem ugovoru kojeg je potpisao ove zime, Coutinho u Liverpoolu zarađuje devet milijuna eura po sezoni. To u Barceloni, zbog prenapregnutog budžeta za plaće, ne bi mogao dobiti, ali bi se zadovoljio s manjom plaćom i nekoliko bonusa s kojima bi mogao dosegnuti, a možda i premašiti, spomenuti iznos. Coutinho Barcelonu smatra korakom naprijed i nimalo mu ne smeta (u početku) niža plaća.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider