Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Digla se velika prašina

Barca i PSG večeras objavljuju senzaciju? Je li na pomolu velika trampa?

Barcelona i PSG sazvali su presice gotovo u isto vrijeme, a spekulira se da se radi o Neymaru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest koja je podigla prašinu. I Barcelona i PSG sazvali su odvojene press-konferencije u noćnim satima po srednjeeuropskom vremenu. Oba kluba nalaze se na pripremama u SAD-u. PSG je najavio presicu oko 23.00, a Barcelona pola sata kasnije. Nijedna strana nije objavila tko će biti gosti i o čemu će se razgovarati.

Španjolski i francuski mediji spekuliraju da će glavna tema biti Neymar, brazilski nogometaš u redovima katalonskog kluba koji je već danima u središtu pažnje svjetskih medija zbog spekulacija da je PSG spreman aktivirati otkupnu klauzulu od 222 milijuna eura i dovesti ga na Park prinčeva.

Informacije se mijenjaju praktički iz sata u sat. Nakon simptomatične objave Gerarda Piquea na Twittteru, jučer ujutro se mislio da je Neymar ipak ostaje u Barceloni, no već u poslijepodnevnim satima situacija se promijenila.
Najavljeno je da će Neymar možda izaći pred novinare i izrijekom demantirati glasine da prelazi u PSG. Barcelona već danima to od njega zahtijeva.

No, nije se dogodilo, Brazilac je i dalje ostao zakopčan, pa je logično zaključiti da priča nije završena. La Parisien tvrdi da su u PSG-u još uvijek uvjereni da će uspjeti realizirati posao i da ne namjeravaju samo tako odustati.

Sazivanje presica u gotovo isto vrijeme neki tumače kao znak da bi mogla uslijediti objava kako su se Barcelona i PSG dogovorili za trampu - Neymar za Marca Verratija plus stotinjak milijuna eura. Ta je solucija cijelo vrijeme u opticaju i ne treba je odbaciti, iako je PSG puštao u eter priču da u posao ne namjerava uvlačiti talijanskog veznjaka.

Ako PSG baš toliko čvrsto želi Neymara, morat će Barci dati neki ustupak, da mora doći do kompromisa. To je logično zaključiti, jer će se u suprotnom Neymarov transfer teško realizirati. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider