Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatska zakazala

Jesu li šestorica Vatrenih morala otići? Rakitić odigrao više od svih i ostao uz reprezentaciju

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom druga je utakmica na američkoj turneji.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Vatrene u noći s utorka na srijedu u Dallasu očekuje reprezentacija Meksika. 19-orica reprezentativaca, koja su ostala u kadru nakon utakmice s Peruom, u susretu s najboljom reprezentacijom Srednje Amerike žele ispraviti loš dojam iz Miamija.

U utakmici protiv Meksika na klupi Vatrenih, uz izbornika Dalića prvi će put sjediti i novi član stručnog stožera Dražen Ladić.

Hrvatska će protiv Meksika igrati u bitno oslabljenom sastavu, jer čak šest stožernih igrača napustilo je reprezentaciju i vratilo se u svoje klubove. Posebno je to zasmetalo Vedrana Ćorluku. Dokapetan reprezentacije poručio je suigračima da su trebali ostati.

Hard Rock stadion u Miamiju bio je prva i posljednja točka američke turneje za Modrića, Mandžukića, Perišića, Brozovića, Kalinića i Subašića. Umjesto u avion za Dallas, vatrena šestorka sjela je u onaj koji je vozio prema Europi.

"Žao mi je. Ne okupljamo se tako često, do prvenstva ima još manje od tri mjeseca i sigurno da bi bilo puno bolje da su svi oni tu. Ali, otišli su u svoje klubove, što je tu je", izjavio je Ćorluka.

Dokapetan reprezentacije kasnije je bio mnogo konkretniji.

"Ne vidim zašto bi netko morao otići iz reprezentacije. Mislim da su svi igrači koji su ovamo došli trebali i ostati na obje utakmice. Ok, razumijem Luku Modrića koji je bio ozlijeđen. Možda je razumljivo da je on otišao, ali za ostale, ma i za Luku, mislim da su trebali i dalje biti tu. Da zajedno odradimo ovo i stvorimo još bolju atmosferu za Svjetsko prvenstvo", mišljenja je Ćorluka.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Da će se čak šestorica igrača na polovici turneje vratiti u svoje klubove izbornik Dalić javnosti je priopćio tek u Miamiju. Prilikom objavljivanja popisa i prije leta za Miami priča je bila drugačija.

"Treba iskoristiti tih sedam dana za komunikaciju, razgovor, druženje, da se ponovno nekako zbližimo, približimo i da vidim što mi je dalje činiti", izjavio je Zlatko Dalić prije nekoliko tjedana, a netom prije odlaska u SAD nadodao:

"Njima će ovo dobro doći. Da se desetak dana malo odmore od klupskih obaveza, od stresa koji imaju u klubovima, velikih očekivanja.''

Na kraju je rečeno kako su klubovi tražili raniji povratak reprezentativaca i izašlo im se u susret. Zanimljivo, onaj koji je odigrao uvjerljivo najviše klupskih utakmica ove sezone Ivan Rakitić odlučio je ostati do kraja američke turneje.

Veznjak Barcelone odigrao je čak 45 utakmica i na terenu proveo gotovo tri i pol tisuće minuta. Mandžukić je za Juventus nastupio 34 puta, Modrić i Subašić za Real i Monaco po 32, a sličnu minutažu skupio je i Perišić za Inter. Kalinić i Brozović na terenu su proveli manje od dvije tisuće minuta.

Kakva je situacija s najvećim nogometnim zvijezdama?

Cristiano Ronaldo odigrao je svih 90 minuta za Portugal protiv Egipta prije tri dana, a u početnom sastavu je i protiv Nizozemske u ponedjeljak.

Lionel Messi zbog ozljede je propustio susret s Italijom, ali ostao je u krugu reprezentacije za dvoboj protiv Španjolske u utorak.

Istina, i Portugal i Argentina svoje su utakmice igrali u Europi, ali da Vatreni putuju u SAD znalo se već mjesecima. A priča je išla u drugom smjeru. Dodatnog jačanja zajedništva i uigravanja uoči Rusije. Sada je jasno da se na tom polju zakazalo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider