Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potres među Vatrenima

Ćorluka napao Modrića i petoricu odsutnih: "Nisu trebali napustiti reprezentaciju!"

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Dallasu za nadolazeću prijateljsku utakmicu s Meksikom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći s utorka na srijedu s početkom u 4:00 po našem vremenu na stadionu AT&T u Dallasu hrvatska nogometna reprezentacija odmjerit će snage s Meksikom.

Drugi je to prijateljski dvoboj Vatrenih na miniturneji u SAD-u, nakon što su u Miamiju u najjačem sastavu izgubili od Perua.

Poslije te utakmice izbornik Zlatko Dalić odlučio je udovoljiti zahtjevima nekih klubova pa je dozvolio šestorici prvotimaca da se vrate natrag u Europu. Danijel Subašić (Monaco), Luka Modrić (Real Madrid), Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter) te Nikola Kalinić (Milan) - njih šestorica dobila su slobodno.

To se nije svidjelo Vedranu Ćorluki koji će kao kapetan predvoditi Hrvatsku protiv Meksikanaca.

"Žao mi je što su otišli jer ne okupljamo se tako često, a do Svjetskog prvenstva je manje od tri mjeseca. Bilo bi bolje da su oni tu. Ne vidim zašto bi netko morao otići iz reprezentacije, svi igrači koji su došli ovamo su trebali ostati i na obje utakmice. To je moje mišljenje", izjavio je Ćorluka za Sportske novosti.

Tražili su i drugi klubovi pa su igrači odlučili ostati

Klubovi su ti koji su zamolili izbornika Dalića da oslobodi Modrića i društvo utakmice s Meksikom, ali, Ćorluka naglašava:

"Točno, klubovi su to tražili, ali tražili su i klubovi od nekih drugih igrača. Jednostavno, smatram da smo trebali ostati skupa, ovo su vrlo bitne utakmice."

Ponovio je zbog čega misli da su svi trebali ostati s reprezentacijom.

"Ja razumijem Luku Modrića koji je bio ozlijeđen, možda je i razumljivo što je on otišao, ali za ostale, pa i za Luku, mislim da su trebali i dalje biti tu, da zajedno odradimo ovo i stvorimo bolju atmoferu za Svjetsko prvenstvo. Znam da je sve bilo u dogovoru s izbornikom, ali da mi je žao što nisu s nama - to sigurno", zaključio je Čarli.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider