Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prava ratnička utakmica

Hrvatska pobijedila Meksiko: Vrlo dobra partija Vatrenih, presudio pogodak Rakitića

U Teksasu smo vidjeli puno bolje izdanje hrvatske nogometne reprezentacije nego na Floridi.

Galerija Slavlje Vatrenih (Foto: AFP) Marko Pjaca (Foto: AFP) Guillermo Ochoa i Nestor Araujo (Foto: AFP) +3 Ivan Rakitić i Omar Govea (Foto: AFP)

U drugoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo Hrvatska je u Arlingtonu pobijedila Meksiko s 1:0 pogotkom Ivana Rakitića u 62. minuti iz jedanaesterca.

I bez šestorice prvotimaca čijim klubovima je udovoljio izbornik Zlatko Dalić, Vatreni su odigrali vrlo dobro, upisavši pobjedu za kraj ove američke mini-turneje. Iako je utakmica službeno bila prijateljskog karaktera, imala je pravi natjecateljski, gotovo ratnički naboj s obje strane o čemu svjedoče i ozljede (Vrsaljko, Badelj, Araujo, Reyes, Salcedo).

Od početka je to bio dvoboj različitih koncepcija jer, za razliku od Dalićeve formacije 4-2-3-1, Meksikanci su igrali s trojicom igrača u obrani, a ništa se u njihovoj koncepciji nije promijenilo niti nakon što se već poslije 15 minuta ozlijedio Nestor Araujo (zamijenio ga je Diego Reyes koji je već na poluvremenu ostao u svlačionici).

Očigledno je bilo da je agresivnost kod naših reprezentativaca na puno većem nivou nego što je to bio slučaj u utakmici s Peruancima. Žustrina i energičnost inače su forte Meksikanaca, ali Vatreni su ovog puta dali do znanja da im misle parirati po tom pitanju.

Rebić najraspoloženiji

Prednjačili su Ante Rebić i Milan Badelj koji su jedno vrijeme plesali na rubu žutog kartona, a što se Rebića tiče, on je bio i najbolji hrvatski igrač u prvom poluvremenu.

Kad god je lopta došla do njega, sijao je paniku u meksičkim redovima. Već u drugoj minuti je fino vidio Pivarića, ali mu je dao prebrzu loptu. U 14. je uputio i prvi udarac naših u okvir gola, a još u nekoliko navrata je bio nezadrživ za Meksikance. Šteta je što je u 18. nakon što ga je lijepo proigrao Marko Pjaca Rebić loše zahvatio loptu na rubu šesnaesterca.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Hrvatska je imala u 12. minuti. Ivan Rakitić je povukao kontru i dao na desno za Andreja Kramarića koji se lažnjakom oslobodio svog čuvara, ali je onda iz izgledne pozicije, s nekih 10-ak metara, ljevicom uputio jako loš šut.

Meksički izbornik Juan Carlos Osorio uvidio je otkud mu prijeti najveća opasnost pa je odlučio duplirati bokove. Na poluvremenu je napravio tri zamjene, prešavši na igru s četvoricom u obrani.

Jedvaj iskoristio neopreznost Layuna

Meksiko je u drugo poluvrijeme ušao čvršće i odlučnije i u 50. minuti Carlos Vela je imao lijepu priliku, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostoranije nije bio precizan. U 56. minuti je udarcem iz daljine zaprijetio Lozano, no Lovre Kalinić je bio spreman.

U trenucima dok je Meksiko prijetio, Hrvatska je povela u 62. minuti. Miguel Layun je skrivio jedanaesterac oborivši Tina Jedvaja, a Rakitić je bio siguran s bijele točke. Meksiko je u nastavku susreta pritisnuo pokušavši izjednačiti, ali nije uspio ozbiljnije zaprijetiti našim vratima.

Hrvatska će prije početka Svjetskog prvenstva odigrati još dvije prijateljske utakmice: 3. lipnja protiv Brazila u Engleskoj te 8. lipnja protiv Senegala u Osijeku.

HRVATSKA - MEKSIKO 1:0

ARLINGTON. Stadion AT&T - 80.000 gledatelja; Sudac: Mario Escobar (Gvatemala)

Strijelci: 1:0 Rakitić (62-11m)

Žuti kartoni: -

Crveni kartoni: -

HRVATSKA: Kalinić - Vrsaljko (od 35. Jedvaj), Ćorluka (od 74. Nižić), Vida, Pivarić - Rakitić (od 75. Čop), Badelj (od 44. Bradarić) - Pjaca (od 60. Rog), Kovačić, Rebić (od 72. Pašalić) - Kramarić. Izbornik: Zlatko Dalić

MEKSIKO: Ochoa - Araujo (od 14. Reyes, od 46. Salcedo, od 69. Alvarez), Ayala, Moreno - Jo. Hernandez, Govea (od 46. Molina), Guardado (od 60. Jimenez), Pizzaro (od 46. Layun) - Vela, Lozano, Chicarito. Izbornik: Juan Carlos Osorio

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider