Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oglasio se priopćenjem

Jarni: "Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja. Žao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost"

Robert Jarni oglasio se priopćenjem nakon otkaza na mjestu izbornika Hrvatske U-17.

Robert Jarni (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Robert Jarni oglasio se priopćenjem nakon što je dobio otkaz na mjestu izbornika mlade hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina zbog izjave da će u Konferencijskoj ligi navijati za Betis protiv Dinama.

Zbog toga se našao na udaru najboljeg igrača Modrih Brune Petkovića koji je Jarnija nazvao klaunom.

Priopćenje legendarnog hrvatskog nogometnog reprezentativca prenosimo u cijelosti:

Vlada Stošić (lijevo) Bivši as Zvezde i Betisa otvoreno o slučaju Jarni: "Skandirat će mu cijeli stadion u Sevilli" divider

"Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način? Ne trebam se opravdavati, ali čak ni bivše legende Dinama svojevremeno nisu navijale za Dinamo u europskim utakmicama, zašto bi trebao ja?

Bio sam ponosan igrač splitskog Hajduka i Betisa, u kojima sam proveo jedne od najljepših perioda svoga života i u oba kluba sam se realizirao profesionalno i dobio ono najvažnije – iskreno poštovanje i ljubav navijača. To su emocije koje ljudsko biće s karakterom ne može i neće izbrisati.

Jarni poslao poruku Petkoviću i HNS-u

Žao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost, ali to se u normalnim društvima zove stav, koji ni na koji način ne umanjuje moj profesionalni angažman i posvećenost našoj mladoj reprezentaciji. Nisam povodljiv tip i kad me se pita, iskreno kažem svoje mišljenje.

S druge strane, Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja te razinu komunikacije na koju se ne namjeravam spuštati. Možda da se malo više potrudio u svojoj karijeri pa i van Dinama iskusio neke uspjehe, igrajući za druge strane klubove, ne bi mu smetalo da postane "klaun".

Robert Jarni Robert Jarni za Estadio Deportivo: ''Klaun? To sve govori o njemu, nemam s tim problem'' divider

HNS-u se zahvaljujem na angažmanu i ukazanom povjerenju, no mislio sam da živimo u demokratskoj državi koja pojedincu omogućava slobodu govora, a ne da potiče površni i populistički mentalni sklop na temelju kojeg sam smijenjen sa dužnosti izbornika i to zbog svoj mišljenja, a ne zbog svojih rezultata. Svojim momcima želim iskrenu sreću na nadolazećem Europskom prvenstvu", poručio je Jarni u svom priopćenju.

Je li HNS s pravom dao otkaz Jarniju?

Ukupno glasova:


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider