Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pročitajte priopćenje

HNS smijenio Roberta Jarnija zbog izjave da će navijati za Betis protiv Dinama!

Robert Jarni više nije izbornik hrvatske U-17 reprezentacije.

Robert Jarni (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Hrvatski nogometni savez smijenio je Roberta Jarnija s mjesta izbornika hrvatske U-17 reprezentacije nakon što je medijsku prašinu podigla njegova izjava kako će navijati za Betis protiv Dinama u Konferencijskoj ligi.

Na konferenciji za medije uoči utakmice Bruno Petković mu je poručio da je klaun ako navija protiv hrvatskih klubova u Europi. Jarni je u karijeri nosio dres Betisa između 1995. i 1998. godine te je za taj klub ubilježio više od 100 nastupa.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razriješen je dužnosti izbornika hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima.

Nakon što je provjerena autentičnost izjave Roberta Jarnija kako će navijati za Betis u susretu protiv hrvatskog predstavnika Dinama u Uefinim natjecanjima, Izvršni odbor HNS-a donio je jednoglasnu odluku kako Jarni ne može ostati izbornikom hrvatske kadetske reprezentacije.

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Europi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Robert Jarni Robert Jarni (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. HNS smatra da to šalje iznimno lošu poruku, a posebno prema igračima unutar reprezentacije, među kojima ima i nogometaša iz kluba protiv kojeg navija njihov vlastiti izbornik.

HNS se ne miješa u nogometnu viziju bilo kojeg izbornika, no promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.

Savez ima veliko poštovanje prema svemu što je Robert Jarni dao hrvatskoj reprezentaciji te je stoga već drugi put dobio priliku voditi hrvatsku reprezentaciju mlađih uzrasta. Nažalost, u ovoj prigodi prešao je granicu na stranu koju Savez smatra nedopustivom jer izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji.

Hrvatski nogometni savez u najkraćem će roku imenovati novog izbornika hrvatske U-17 reprezentacije.

Je li HNS s pravom dao otkaz Jarniju?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider