Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tvrda utakmica

Dinamo iznenadio Betis na Villamarinu, Petković realizirao 11-erac i osigurao prednost pred uzvrat

Zagrebački Dinamo slavio je na gostovanju u Sevilli protiv Betisa 0:1 u 16-ini finala Konferencijske lige.

Galerija Betis - Dinamo Betis - Dinamo Betis - Dinamo +2 Betis - Dinamo

U prvom susretu play-offa za plasman u osminu finala Konferencijske lige, Dinamo je na gostovanju u Sevilli pred 25.000 gledatelja pobijedio Real Betis 0:1.

Pogodak odluke zabio je Bruno Petković iz jedanaesterca u 76. minuti. Uzvratni susret je 22. veljače na stadionu Maksimir.

Podsjetimo Modri su osvojili drugo mjesto u svojoj skupini Konferencijske lige iza Viktorije Plzen koja se direktno plasirala u osminu finala, dok je hrvatski prvak morao u play-off.

Bruno Petković VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković osigurao veliku pobjedu Dinama u Europi divider

S druge strane Real Betis je bio treći u skupini C Europske lige iza Rangersa i Sparte Prag. Rangers je izborio direktan plasman u osminu finala EL, Sparta je morala u play-off, dok je Betis preselio u najslabiji europski kup.

Modri prekinuli dug post

Bilo je to deseto gostovanje Dinama u Španjolskoj u nekoj službenoj europskoj utakmici i prva pobjeda nakon devet uzastopnih poraza.

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, no Dinamo je pokazao da se može nositi sa španjolskim sastavom.

Najbolju priliku Real Betis je imao na samom početku utakmice kada je pucao Nabil Fekir, ali je Ivan Nevistić bio spreman.

Betis je u prvom poluvrmenu uputio devet udaraca, od kojih dva u okvir, dok je Dinamo prema vratima Ruia Silve pucao tri puta, ali bez udarca u okvir gola.

Dječak na stadionu u Sevilli FOTO Dinamovce u Španjolskoj dočekala poruka na hrvatskom: Dječak ima samo jednu želju divider

U drugom dijelu ključni trenutak dogodio se u 75. minuti kada je Chadi Riad igrao rukom u kaznenom prostoru. Ukrajinski sudac Mikola Balakin je nakon asistencije VAR-a provjerio video snimku pokazavši na bijelu točku, a Petković je sigurno realizirao najstrožu kaznu.

Najbliže izjednačenju domaćin je bio u 88. minuti kada je Jose iz slobodnog udarca pogodio okvir gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider