Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podigla se prašina

VIDEO Nekadašnje Hajdučko srce bez dlake na jeziku u Dnevniku Nove TV: "Jarni je institucija za Petkovića"

Jerko Leko i Vladimir Balić komentirali su slučaj u kojem su glavni akteri bili Bruno Petković i Robert Jarni.

U Dnevniku Nove TV reporter Milan Stjelja razgovarao je s Jerkom Lekom i Vladimirom Balićem.

Bivši trofejni igrači Dinama i Hajduka iznijeli su svoje mišljenje na cijeli događaj oko Brune Petkovića i Roberta Jarnija.

"Prije svega, imam veliko poštovanje prema Robertu Jarniju, i kao navijač, prema legendarnom Vatrenom. Neprimjereno mi je to što je rekao, jer znam koji su okviri iz kojih se ne smije izaći kad si na toj funkciji i Hrvatski nogometni savez je reagirao. Mislim da su izjave Jarnija otišle predaleko", rekao je Leko.

Nije Leki problem to što on možda privatno to misli nego to što je to govorio s pozicije na kojoj je bio?

"Apsolutno. Neka navija za bilo koga, ali neke stvari si ne smije dozvoliti kao izbornik U-17 reprezentacije."

Balić: HNS-ova "obitelj" ima dvostruka mjerila

Zatim se u razgovor uključio Balić u javljanju iz Splita.

"Dobra večer i vama. Sasvim sigurno da se ne slažem s tim, Jerko je nešto spominjao riječ 'obitelj', a ja ću vam navesti primjer Davora Šukera koji je ljubio grb Seville dok je bio predsjednik HNS-a, navest ću vam primjer Ćorluke, Dalićeva pomoćnika, koji je govorio za Livaju, reći ću vam o Šikiću koji je kao član Izvršnog odbora sudjelovao u donošenju odluke o otkazu Jarniju, a nedavno je pričao da suci guraju Hajduk. Postoje dvostruka mjerila. Ako smo mi obitelj, a desilo se u Rijeci da navijač jednog reprezentativca proziva onako kako ga je prozivao, onda je obitelj to trebala riješiti kao obitelj, a ne se skrivati 24 sata. Robert Jarni je dijete reprezentacije bez obzira za koga je igrao. Ja ne razumijem što je on trebao reći u toj situaciji", poručilo je nekadašnje Hajdučko srce.

Koja bi onda bila primjerenija sankcija?

"Kao što su dobili svi ostali, imali smo primjer kad je Bruno Marić vrijeđao trenera Hajduka pa je kažnjen s guljenjem krumpira u jednom restoranu. Tako mislim da i Robert Jarni ako se nešto ogriješio, jer jedina bitna stvar je - da li je Jarni svojom kvalitetom, ponašanjem i i trenerskim radom činio nekome štetu. On sigurno nije taj i ako je itko moralna vertikala u HNS-u, onda je to Robert Jarni. Jedino zbog čega je trebao dobiti otkaz je njegova stručnost", kazao je Balić.

Leko: Jarni je trebao biti pametniji i pažljiviji

Kako Leko gleda na tu priču oko navijanja kad igraju hrvatski klubovi u Europi?

"Dobro, naravno, ja sam proveo četiri godine u Kijevu i u Monacu, normalno da gajim simpatije, ali to je bio posao i za to sam bio plaćen. S ovim sam se s rodio, s Dinamom i Hrvatskom, to su drugačije emocije. Kad se sudaraju ta dva svijeta, navijao bih za hrvatske klubove, bez obzira je bi li to bio Rudeš, Hajduk, ili pogotovo Dinamo. Ja sam odmah rekao da ne znam da li Jarni zaslužuje da ga se smijeni, ali možda bi kasnije došle neke stvari. Trebao je biti pametniji i pažljiviji u davanju tih izjava."

Hoće li Balić gledati utakmicu Betis - Dinamo i za koga će navijati?

"Neću gledati jer ne gledam ništa osim Hajduka. Vi morate znati da je Hajduk religija i da nemojte očekivati od nas koji živimo ovaj klub i koji smo dio ovog kluba da navijamo za nekog drugog. Mi to nećemo niti ćemo ikad raditi niti je to navijač Hajduka radio."

Što kaže Leko na pokretanje disciplinskog postupka protiv Petkovića?

"Vjerujem da će biti neki ukor ili neka financijska kazna. Klaun ipak nije primjerena riječ, mogao je izabrati neku drugu riječ."

Kakvo je Balićevo mišljenje?

"Bit ću umjeren u odnosu na ono što mislim. On ne smije spominjati ime Roberta Jarnija jer Jarni je institucija za njega koja se dokazala. Bruno je profitirao na tom obiteljskom putu u Rijeci jer bi on sjedio u reprezentaciji, a Livaja bi igrao. To je sramotna izjava, mislim da će HNS i njemu dati neku žestoku kaznu, on bi možda mogao peći neku pizzu u obližnjoj pizzeriji."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider