Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO HNS o smjeni Roberta Jarnija: "Nije to odlučeno nakon Petkovićeve izjave"

Tomislav Svetina objasnio je pokretanje disciplinskog postupka protiv Brune Petkovića i smjenu Roberta Jarnija.

Robert Jarni više nije izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina.

Legendarnom hrvatskom nogometašu presudila je izjava da će navijati za Betis u sklopu šesnaestine finala Konferencijske lige protiv Dinama:

"Pa nego za koga ću navijati, Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam uz to i hajdukovac u srcu", kazao je Jarni.

Petković nazvao Jarnija klaunom

No njegova izjava nije se baš svidjela Bruni Petkoviću koji ga je pred utakmicu nazvao "klaunom".

Jutro nakon Petkovićeve poruke legendarnom Vatrenom, oglasio se i Hrvatski nogometni savez koji je odlučio smijeniti Jarnija s izborničke fnkcije, a poslijepodne je stiglo i Jarnijevo priopćenje za javnost.

Nenad Bjelica Slučaj Jarni drma Sevillu, Bjelica poručio: "Drag mi je Betis, ali ja ću navijati za Dinamo" divider

Osvrnuo se bivši Vatreni na Petkovićeve riječi i poslao mu oštru poruku:

"Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja te razinu komunikacije na koju se ne namjeravam spuštati. Možda da se malo više potrudio u svojoj karijeri pa i van Dinama iskusio neke uspjehe, igrajući za druge strane klubove, ne bi mu smetalo da postane klaun", poručio je Jarni u svom priopćenju.

HNS objasnio odluku o Jarnijevoj smjeni

U večernjima satima stigla je i objava HNS-a da su pokrenuli postupak protiv Brune Petkovića zbog toga što je Jarnija nazvao klaunom:

"Temeljem izjave koja je jučer izrečena na tiskovnoj konferenciji, nakon što smo ih preslušali, ovlaštene osobe iz HNS-a su podnijele prijavu i disciplinski postupak je pokrenut, tako da će disciplinska tijela odlučivati o eventualnoj kazni za Petkovića", kazao je Tomislav Svetina za Dnevnik Nove TV.

Vlada Stošić (lijevo) Bivši as Zvezde i Betisa otvoreno o slučaju Jarni: "Skandirat će mu cijeli stadion u Sevilli" divider

Jedan od čelnih ljudi HNS-a je objasnio zašto su čekali tri dana sa sankcijama:

"Nije to odlučeno nakon izjave Brune Petkovića, već nakon što je zaista utvrđeno da je intervju koji je dao autoriziran, nakon toga je sazvan Izvršni odbor i temeljem toga je donio jednoglasnu odluku o smjeni. Nije problem u tome da se navija za bilo koji klub, no standardi su potpuno drugačiji kad ste izbornik hrvatske nogometne reprezentacije", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider