Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IVICA MEDO IZ SEVILLE

Bivši as Zvezde i Betisa otvoreno o slučaju Jarni: "Skandirat će mu cijeli stadion u Sevilli"

Vlada Stošić, bivši veznjak Crvene zvezde i suigrač Roberta Jarnija iz Betisa, prokomentirao je aferu koja je nastala nakon kontroverznih izjava proslavljenog hrvatskog reprezentativca i naknadne reakcije HNS-a, koji ga je smijenio s dužnosti izbornika U-17 reprezentacije Hrvatske.

Vlada Stošić (lijevo) (Foto: Afp)

Za komentar slučaja Robert Jarni raspitali smo se kod njegovog bivšeg suigrača iz vremena kada je igrao u Betisu. Riječ je o Vladi Stošiću, bivšem asu Crvene zvezde koji je ostao živjeti u Sevilli nakon završetka igračke karijere.

Hrvatski novinarski trojac u Sevilli do Stošića je došao uz pomoć kolega iz srpskih medija.

"Baš sam u automobilu, vozim se prema Sevilli. Kad dođem u grad, odmah vam se javim", ljubazno se odazvao nekoć vrsni veznjak beogradskih crveno-bijelih i povremeni jugoslavenski reprezentativac.

Robert Jarni Robert Jarni za Estadio Deportivo: ''Klaun? To sve govori o njemu, nemam s tim problem'' divider

"Bio sam dvaput sportski direktor Betisa, sad sam samo navijač. Dolazim večeras na utakmicu. Očekujem dobru partiju, Betis je u dobroj formi, ima dobar vezni red i napad, a jedan od glavnih igrača, Fekir, igra sve bolje.

No ne treba podcijeniti Dinamo, koji možda nije trenutačno u najboljoj formi, ali je kvalitetan i sigurno ima šansu nešto napraviti", u laganom uvodu ispričao nam je Stošić, koji je igrao za Betis od 1994. do 1996. i jako dobro poznaje Jarnija. Poznaju se još iz vremena bivše jugoslavenske lige i reprezentativnih selekcija.

Napravio je puno velikih stvari za Hrvatsku

Idemo sad na teže teme...

"Jarni? Ne vidim ništa sporno u njegovoj izjavi da je Betis favorit, koju je dao medijima u Španjolskoj. Nisam vidio to što je rekao u Hrvatskoj, da će navijati za Betis. Gledajte, igrali smo zajedno, dugo se znamo i Jarni je, prije svega, jedan pristojan i dobar čovjek. A onda je i fantastičan igrač, najbolji lijevi bek kojeg je Hrvatska imala. Lijeva noga u rangu Mihajlovića ili Roberta Carlosa", nahvalio je naš sugovornik legendarnog lijevog beka Vatrenih.

Damir Mišković i Davor Šuker (Photo: Nel Pavletic/PIXSELL) Davor Šuker kao predsjednik HNS-a ljubio je dres Seville uoči utakmice s Rijekom na Kantridi divider

"Jarni je napravio puno velikih stvari za Hrvatsku, znam koliko voli Hrvatsku i njezin nogomet i ne znam što bih rekao na tu odluku Saveza. Ne mogu procijeniti koliku je buku to izazvalo, je li odluka drastična, možda jest".

Navijači će skandirati Jarnijevo ime

Kako bi to odzvonilo u Španjolskoj da se dogodi slična priča?

"Pa, odzvonilo bi, pričalo bi se o tome, sigurno nije nešto očekivano. Međutim, ne znam bi li neki trener, a pogotovo ako je bivši veliki igrač, dobio otkaz. Činjenica jest da je ovo s Jarnijem odzvonilo i u Španjolskoj i u svijetu, doista nesvakidašnja situacija, ali, kažem, o Jarniju u svakom pogledu mogu reći samo sve najbolje. Moram priznati da me ta odluka HNS-a iznenadila. Uostalom, reagirali su tek kad je Petković to spomenuo. Ma, sve je to dosta čudno."

Bruno Petković Jarni je dobio otkaz, ali prijeti li i Petkoviću kazna HNS-a zbog izjave? Evo što piše u pravilniku divider

Dolazi li Jarni na večerašnju utakmicu?

"Ne znam hoće li biti na utakmici, nije mi se javio, siguran sam da bi nazvao da je u Sevilli. Možda su ga sad iz kluba zvali nakon svega. No uvjeren sam da je navijačima još više porastao u očima, da će skandirati njegovo ime. A znate kako je s navijačima, to može biti i poruka klubu da nazovu Jarnija i dovedu ga u Betis. On će sigurno biti tema na utakmici, ako već i ne bude fizički tamo", zaključio je Stošić.

Je li HNS s pravom dao otkaz Jarniju?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider