Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODLUKA NA HNS-U

Jarni je dobio otkaz, ali prijeti li i Petkoviću kazna HNS-a zbog izjave? Evo što piše u pravilniku

Bruno Petković također bi mogao biti kažnjen zbog svojih izjava.

Bruno Petković (Foto: Damir Krajač/Cropix)

Nije se puno očekivalo od gostovanja Dinama kod Betisa u prvoj utakmici doigravanja za osminu finala Konferencijske lige. Dokaz je tome i vrlo mali broj hrvatskih novinara koji je stigao u Sevillu. No jedna je izjava zapalila atmosferu uoči utakmice.

Smjena Jarnija nakon izjave Petkovića

Napadač Dinama i hrvatski reprezentativac Bruno Petković nazvao je klaunom Roberta Jarnija, legendu hrvatske reprezentacije i tada još uvijek aktualnog U-17 izbornika.

Razlog za oštar Petkovićev istup Jarnijeva je nekoliko dana stara izjava kako će navijati za Betis u ovoj utakmici, klub za koji kaže da ga vežu najljepše godine u nogometnoj karijeri.

Jarnijeva izjava, neprimjerena isključivo zbog aktualne funkcije, danima nije dobila veću medijsku pozornost dok ga Petković nije nazvao klaunom. Dan kasnije HNS je objavio kako raskida suradnju s dosadašnjim izbornikom U-17 reprezentacije jer Savez smatra neprimjerenim da osoba na takvoj poziciji javno iskaže potporu stranom klubu koji igra protiv hrvatskog kluba.

Petković će biti kažnjen?

Nakon svega otvara se pitanje je li u svom istupu pretjerao i sam Bruno Petković, koji je izbornika mlade reprezentacije nazvao klaunom.

Prema Disciplinskom pravilniku HNS-a, koji se uvijek može široko ili usko primjenjivati, točnije prema članku 85, može se dogoditi da na neki način bude kažnjen i napadač Dinama. Stvar je, kao i uvijek, procjene onih koji o kršenju disciplinskih mjera odlučuju.

Članak 84:

''Igrač ili nogometni djelatnik koji vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, nogometnom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu nogometnog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša, kaznit će se novčanom kaznom i/ili zabranom igranja na dvije do šest utakmica.''

Robert Jarni Španjolci se raspisali o Jarnijevoj izjavi i smjeni: "Da zbog toga dobije otkaz? Strašno" divider

Petković i Ristovski Dinamo iznenadio Betis na Villamarinu, Petković realizirao 11-erac i osigurao prednost pred uzvrat divider

 

Je li HNS s pravom dao otkaz Jarniju?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider