Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zlatan ima plan

Ibra se vraća u Italiju: "U Napulj zbog Maradone, u Inter srušiti Juve. Milan? Čista katastrofa“

Zlatan Ibrahimović ozbiljno razmišlja vratiti se u Italiju…

Galerija Zlatan Ibrahimović pozira pokraj svoje statue u Malmoeu (Foto: AFP) Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) +2 Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)

Zlatan Ibrahimović mogao bi se vratiti u Italiju. To se može zaključiti prema njegovim odgovorima u intervjuu za Gazzettu dello Sport.
Ibrahimovićev ugovor s Los Angeles Galaxyjem istječe u prosincu. Nakon toga mogao bi napustiti MLS ligu i Sjedinjene Američke Države.

"Imam 38 godina i entuzijazam dječaka. Još uvijek imam istu želju za pobjedom. istom željom za pobjedom. O budućnosti još ne razmišljam, mirno ću procijeniti sa svojom obitelji. Da bih nastavio, moram pronaći nešto posebno što može održati vatru u meni živom. Ovdje ili negdje drugdje“, ističe Ibrahimović koji je u Los Angeles stigao u ožujku 2018. iz Manchester Uniteda.

Sandro Kulenović (Photo: Igor Kralj/PIXSEL) Napadač Dinama hitno prebačen bolnicu: Modri u problemima uoči Šahtara divider

Ibra je odmah postao najveća zvijezda Galaxyja i MLS-a. Kombinacijom bombastičnih izjava u svojem klasičnom stilu i spektakularnih golova privukao je pažnju američkih medija i navijača. U 56 utakmica postigao je čak 52 gola za Galaxy, no čini se da je stiglo vrijeme za promjenu sredinu. U 38-godišnjem napadaču još ima vatre. I dalje želi igrati na najvišoj razini, a to je moguće samo u Europi.

Je li moguć povratak u Serie A?

"Italija je moj drugi dom. Saslušat ću sve, ali želim se boriti za trofeje. Ako se vratim, ciljao bih prvenstvo. Ne tražim one koji mi vjeruju samo zato što sam Ibrahimović. Nisam rijetka životinja iz zoološkog vrta koju ljudi žele vidjeti. Još uvijek mogu napraviti razliku", uvjeren je Ibrahimović koji je u karijeri igrao za sva tri najveća talijanska kluba – Juventus, Inter i Milan.

Hrvati u NBA sezoni 2019./2020. (Foto: AFP/GOL.hr) Rekordan broj Hrvata u NBA-u i sezona prekretnice za mnoge od njih divider

Navodno ga Siniša Mihajlović zove u Bolognu.

"Mihajlović je moj prijatelj. Ako odaberem Bolognu, to bi bilo samo zbog njega. Čuli smo se. Želite li znati što mi je rekao? 'Zlatane, ovdje bi drugi trčali za tebe. Samo ostaneš naprijed i čekaš loptu.' Međutim, Malo je vjerojatno da se to dogodi. Ako se predomislim, odmah ću ga nazvati. U Serie A bih ih i sada uspio postići dvadesetak golova“, siguran je Ibra.


Što kaže na Napoli?

"Uživao sam u posljednjem dokumentarcu posvećenom Maradoni. Nitko nije poput njega. Ljubav prema tom gradu golica me da pokušam. Neprocjenjivo je iskusiti Napulj. Bilo bi fantastično ponoviti ono što je Diego učinio. Na kažem da idem u Napoli, konačna odluka ovisit će o različitim aspektima, ali to je ideja koja podiže moj entuzijazam. Kad bih došao, San Paolo bio pun svake nedjelje. A tamo je i Ancelotti. On je sjajan."

Cormier moli Miočića za treću borbu Cormier i Miočić se susreli na UFC eventu u Bostonu: DC u prijenosu uživo molio Stipu da mu pruži još jednu priliku divider

Inter?

"Contea osobno ne poznajem, ali svi kažu da daj 50 posto od sebe svaki dan. U tome smo isti, dobro bi se slagali. Oboje vjerujemo u žrtvu, to je jedini put do uspjeha. Inter je sastavio super momčad. Juventus je i dalje favorit, ali Nerazzurri rastu. Napoliju je potrebno još nešto, dok su svi ostali daleko iza. Velika imena igraju u Italiji, Serie A ostaje referentna liga, jedna od najtežih."

Milan?

"Čista katastrofa! Puno riječi, malo djela. To nije klub u koji su se svi zaljubili, i u Italiji i u svijetu. Možda je u rukama pogrešnih ljudi. Maldini nije dovoljno dobar? Nemam informacija za razgovor o sukusu problema. Maldini je kao nogometaš oduvijek bio jedan od mojih favorita. Njegov je posao složen, ima vrlo delikatan zadatak. Mora raditi dobro s ograničenim resursima. Nije to lak posao."

Nokaut Dominicka Reyesa Jon Jones ima legitimnog izazivača: Neporaženi Reyes munjevito nokautirao bivšeg prvaka divider

Razmišlja li Ibra o povratku u Malmoe i možda trenerskom poslu?

"Isključujem mogućnost zaključenja karijere u Malmoeu. Trebam li se povući? Nakon kraja igračke karijere, igrat ću važnu ulogu u nogometu. Želim imati odgovornost i moć donošenja odluka. Mogao bih i postati trener, ali stresa je puno. U samo jednoj sezoni stari se i po deset godina. U slučaju potrebe bilo bi mi zabranjeno ulaziti na teren i napraviti razliku. Još uvijek imam nekoliko mjeseci da se odlučim. Najvažnije je da budem zdrav. U 30-tim sam počeo manijakalno raditi na fizičkoj spremi. Održavam tijelo, pazim maksimalno. Naglašavam da se održavam, nisam rekao da postajem jači. To je nemoguće. Samo je jedan Ibrahimović i nikad neće biti drugog“, zaključio je Ibra u svojem stilu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider