Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
završnica u rijeci

Hajduku trofej Kupa u pionirima i kadetima: Juniori Lokomotive pobijedili Dinamo

Dinamo nije uspio doći do trofeja protiv Lokomotive.

Pioniri Hajduka (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Na riječkoj Krimeji odigrane su finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa za mlađe uzraste, a pehare su podigli juniori Lokomotive te kadeti i pioniri Hajduka.

Juniori Lokomotive su, nakon polufinalnog slavlja protiv Hajduka, u finalu bili bolji od Dinama s 1:0. Nakon što je Dinamo bio bolji te su šanse propuštali Rukavina, Košćević i Gurlica, u 85. minuti je Lokomotiva kreirala sjajnu akciju i pogodila za pobjedu.

Kardum je odlično asistirao, a strijelac vrijedan naslova pobjednika bio je Fabijan Krivak. Juniorima Dinama ostaje borba s Hajdukom za naslov prvaka Hrvatske.

U kadetskoj i pionirskoj konkurenciji slavili su mladi igrači Hajduka, s tim da su splitski pioniri time osvojili dvostruku krunu ove sezone. U oba finala Hajduk je pobjeđivao igrače Osijeka.

Igor Bišćan Dinamovo iznenađenje: Evo tko bi mogao biti prvo Bišćanovo pojačanje, a tko je sve šokirao plaćom divider

Kadeti Hajduka svladali su Osijek 3:1 čime su Splićani spriječili svoje suparnike da osvoje dvostruku krunu ove sezone. Kolo prije kraja kadeti Osijeka su matematički osigurali naslov prvaka Hrvatske, baš ispred drugoplasiranog Hajduka.

Prvo ime finala bio je Lovre Lončar koji je postigao sva tri pogotka za Hajduk, u 4., 36. i iz jedanaesterca u 44. minuti. Deset minuta prije kraja tek je Mladinović postigao počasni gol za Osječane.

Kod pionira Hajduk je bio bolji od Osijeka s 3:0 te tako okrunio sjajnu sezonu u kojoj su mladi Splićani potpuno dominirali i u prvenstvu te sada u Kupu.

Nakon prvog dijela bez pogodaka Hajduk je tri gola postigao u nastavku te time proslavio osvajanje titule. Strijelci su bili Bokan u 37., Vojvodić u 43. i Bartulović u 53. minuti.

Hrvatski nogometni kup, finala mlađih uzrasta:

Juniori: Lokomotiva - Dinamo 1-0 (Krivak 85)

Kadeti: Hajduk - Osijek 3-1 (Lončar 4, 36, 44-11m / Mladinović 80)

Pioniri: Hajduk - Osijek 3-0 (Bokan 37, Vojvodić 43, Bartulović 53)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider