Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
impresivne brojke

Slavni europski trener odveo Flamengo u finale Cope nakon 38 godina, no sa sobom vuče i veliki teret

Flamengo je izborio finale Cope Libertadores drugi put u klupskoj povijesti i prvi put nakon 38 godina.

Flamengo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prvi put nakon 38 godina nogometaši brazilskog Flamenga igrat će u finalu Cope Libertadores, južnoameričke inačice Lige prvaka. Taj su podvig ostvarili nakon demoliranja Gremija u uzvratnoj utakmici polufinala.

Nakon 1:1 u prvom susretu Flamengo je u uzvratu slavio s čak 5:0 te drugi put u svojoj povijesti izborio finale Cope, koju je osvojio 1981. godine.

Erling Haland (Foto: AFP) Znate li koliko je Ronaldu i Messiju trebalo da naprave što i ovaj tinejdžer? divider

To je najveća domaća pobjeda Flamenga protiv Gremija te isto tako drugi najveći poraz u polufinalu Cope Libertadores u povijesti natjecanja. Jedino je Atletico Nacional 1989. godine bio uvjerljiviji kada je sa 6:0 slavio protiv Danubija.

U finalu će Flamengo igrati protiv argentinskog River Platea, koji je dan ranije eliminirao velikog rivala Bocu Juniors. Finale će biti odigrano 23. studenog u čileanskom gradu Santiagu.

Luka Dončić (Foto: AFP) Dončić ne gubi vrijeme: U prvoj utakmici sezone postavio apsolutni rekord NBA lige! divider

Flamengo su do pobjede predvodili Bruno Henrique i Gabigol, koji su kombinirano postigli tri pogotka te tijekom cijele utakmice terorizirali obranu Gremija. S klupe ih je, zanimljivo, vodio Jorge Jesus (65), proslavljeni portugalski trener, koji je od 2009. do 2015. godine uspješno vodio Benficu.

On je posljednji poraz na klupi Flamenga, koji je preuzeo 20. lipnja ove godine, doživio 4. kolovoza kada je s 3:0 bolja bila Bahija. Nakon toga je čak 18 utakmica bez poraza, od kojih je slavio u 15 uz nevjerojatnu gol-razliku 41:8.

Marc Andre ter Stegen (Foto: AFP) Spasitelju Barcelone pukao film: "Želim razgovarati s igračima koji su danas nastupili" divider

Kao trener je najuspješnije razdoblje imao na klupi Benfice, koju je odveo do tri naslova portugalskog prvaka, šest naslova pobjednika kupa i jednog superkupa. Ono što će uvijek pamtiti te će mu sigurno proći kroz glavu uoči finala Cope jesu dva poraza u finalima Europske lige 2013. i 2014. godine.

U prvom je finalu Chelsea odnio pobjedu Ivanovićevim golom u trećoj minuti sudačke nadoknade, a godinu dana kasnije Sevilla je slavila boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Hoće li treća biti sreća za Jorgea Jesusa? Saznat ćemo 23. studenog...

Lautaro Martínez (Foto: AFP) Tko je Interova nova velika zvijezda? Traži ga Real, ali Messi ga obožava i želi ga u Barci divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider