Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
košarkaš među nogometašima

Tko je Interova nova velika zvijezda? Traži ga Real, ali Messi ga obožava i želi ga u Barci

Odrastao je u košarkaškom okruženju, a u Boci su ga brzo otpisali i napravili veliku pogrešku. Danas je zvijezda u usponu i uzdanica zahuktalog Intera...

Lautaro Martínez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bahia Blanca grad je u Argentini koji se diči nazivom košarkaške prijestolnice Južne Amerike, a upravo tamo rođen je i vjerojatno najveći košarkaški Gaučo u povijesti – Manu Ginobili.

Iz istoga grada stiže i Lautaro Martinez, nova zvijezda milanskog Intera, pa ne čudi da je sve do 15. godine uz nogomet trenirao i košarku. Čak i danas priznaje da će na televiziji radije pogledati radost loptanja pod obručima nego na zelenom travnjaku, ali na kraju se ipak odlučio za nogomet.

Ne znamo je li to zbog ne baš košarkaške visine od 174 centimetra ili utjecaja oca bivšeg nogometaša, ali taj se potez pokazao odličnim.

Nova velika argentinska zvijezda

Martinez trenutačno igra drugu sezonu u Interu i promeće se u novu zvijezdu argentinskog nogometa. Zasad je na učinku od šest golova, uključujući i onaj vrlo bitan Borussiji Dortmund, i dvije asistencije u ukupno 11 utakmica u svim natjecanjima, a tek su mu 22 godine i najbolje od njega tek se očekuje.

Marc Andre ter Stegen (Foto: AFP) Spasitelju Barcelone pukao film: "Želim razgovarati s igračima koji su danas nastupili" divider

Počeci u Argetnini nisu bili tako lako za Martineza; Boca Juniorsi u njemu nisu prepoznali potencijal i odbili su ga na probi, pa je svoj put gradio u lokalnom Liniersu i kasnije Racingu, iz kojeg je za 23 milijuna eura prešao u Inter.

Conte ima planove za njega, ali već je na radaru El Clasico rivala

Zanimljivo, počeo je kao bek, pa se polako pomicao naprijed, najprije u vezni red, pa u sam vrh napada. Možda mu baš iskustvo igranja raznih pozicija pomogne u razvoju kakav od njega očekuje trener Antonio Conte…

Erling Haland (Foto: AFP) Znate li koliko je Ronaldu i Messiju trebalo da naprave što i ovaj tinejdžer? divider

"Ne smije misliti da je gol sve za napadača, to kod mene nije slučaj. Mora raditi za momčad, postati kompletan napadač, zabijati i asistirati. Pred njim je puno rada, potencijala ima, a na njemu je da odluči hoće li biti vrhunski ili prosječan igrač", rekao je Conte o igraču koji je zbog agilnosti i agresivnosti zaradio nadimak Bik.

Sudeći po medijskim napisima, Bik bi karijeru mogao nastaviti baš u zemlji koride, Španjolskoj. Već se piše o interesu madridskog Reala, ali u priču se navodno uključio Lionel Messi, koji je oduševljen igrama mladog sunarodnjaka i želi ga u Barceloni kao zamjenu za Luisa Suareza. U svakom slučaju, ako odluči napustiti Inter, Martinez će ostvariti bombastičan transfer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider