Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lov je krenuo

Znate li koliko je Ronaldu i Messiju trebalo da naprave što i ovaj tinejdžer?

Erling Haland apsolutni je hit dosadašnjeg dijela Lige prvaka.

Erling Haland (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je nogometni svijet prije nekolikog godina brujao o Martinu Odegaardu jer ga je kao 16-godišnjaka potpisao Real Madrid, ove sezone apsolutni je hit njegov sunarodnjak Erling Haland.

Ovaj je 19-godišnji Norvežanin prvo oduševio sve hat-trickom u debiju u Ligi prvaka, a sada već nakon tri kola ima šest pogodaka iza sebe. Nakon tri gola Genku i jednog Liverpoolu na Anfieldu, Haland je zabio dva komada Napoliju i tako postao prvi nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je u prva tri nastupa zabio šest pogodaka.

Lautaro Martínez (Foto: AFP) Tko je Interova nova velika zvijezda? Traži ga Real, ali Messi ga obožava i želi ga u Barci divider

Statističari su odmah krenuli u usporedbu s dva najbolja nogometaša u povijesti ovog natjecanja - Cristiana Ronalda koji ima na kontu 127 pogodaka i Lea Messija sa 113 golova.

Čak 15 godina stariji Ronaldo zabio je prvi pogodak tek u svom četvrtom nastupu u ovom natjecanju, a do brojke šest je stigao tek nakon 32 utakmice. Lionel Messi zabio je prvi gol u petom nastupu, a do šestog gola došao je u 12. nastupu u Ligi prvaka.

Marc Andre ter Stegen (Foto: AFP) Spasitelju Barcelone pukao film: "Želim razgovarati s igračima koji su danas nastupili" divider

Jasno, dug je put pred Halandom da dostigne razinu Ronalda i Messija koji su podigli ljestvicu možda i previsoko za sve one koji će doći nakon njih. No početak karijere u Ligi prvaka 19-godišnjeg Halanda najava je nečeg velikog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider