Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mertens heroj Napulja

Ljepotica večeri u Salzburgu: Mladi Norvežanin ušao u povijest Lige prvaka

Napoli je na gostovanju pobijedio RB Salzburg 3:2 u 3. kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka…

Erling Braut Haaland (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U 'ljepotici večeri' Napoli je na gostovanju pobijedio RB Salzburg sa 3-2, a susretu su obilježili Dries Mertens i Erling Braut Haaland postigavši po dva gola.

Mertens je time postao drugi najbolji strijelac u povijesti Napolija, dok je mladi Norvežanin ušao u povijest Lige prvaka kao prvi igrač koji je u prva tri kola zabio čak šest golova.

Barcelona slavi (Foto: AFP) Barcelona se izvukla u Češkoj: Slavili s(p)retnim autogolom divider

Gosti su poveli u 17. minuti nakon lijepe akcije koju je pogotkom zaokružio Dries Mertens, kojem je to bio 115. gol u dresu Napolija čime se izjednačio s legendarnim Diegom Maradonom. Na vrhu klupske ljestvice strijelaca je Marek Hamšik sa 121 golom.

Izjednačio je Erling Braut Haaland iz jedanaesterca u 41. minuti postigavši već peti gol ove sezone u LP. Mertens je u 65. minuti svojim drugim golom na utakmici doveo goste u novo vodstvo, a sebe gurnuo na drugo mjesto ljestvice klupskih strijelaca sa 116. golova preskočivši tako Maradonu.

Lautaro Martínez (Foto: AFP) Inter slavio protiv Borussije Dortmund, Brozović asistirao za drugi gol divider

Salzburg se još jednom vratio u 74. minuti drugim golom mladog Norvežanina koji je postao prvi nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je u prva tri nastupa zabio čak šest golova. No, samo minutu kasnije Insigne je zabio za 3-2.

U drugom susretu skupine E europski prvak Liverpool pobijedio je Genk sa 4-1. Na ljestvici vodi Napoli sa sedam bodova, Liverpool ima šest, Salzburg 3, a Genk jedan bod.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider