Košarka
SPORTOVI
Košarka
novi vođa mavericksa

Dončić ne gubi vrijeme: U prvoj utakmici sezone postavio apsolutni rekord NBA lige!

Luka Dončić pokazao je već u prvoj utakmici sezone da bi ovo mogla biti njegova godina u NBA ligi.

Luka Dončić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još je u noći s utorka na srijedu počela nova sezone NBA lige, a nastavila se večer kasnije s čak 11 utakmica na rasporedu. U jednoj od njih Dallas je slavio protiv Washingtona 108:100, a u susretu je briljirao slovenski igrač Luka Dončić (20), koji je pritom postavio novi rekord NBA lige.

Postao je najbolji strijelac na otvaranju sezone u povijesti NBA lige kao igrač koji ima 21 godinu ili manje. Dončić je protiv Wizardsa ubacio 34 poena i pritom upisao devet skokova. Bio je pravi vođa na terenu u prvoj službenoj utakmici nakon odlaska klupske legende Dirka Nowitzkog, koji se lani oprostio.

Dres Vatrenih među publikom ispred Staples Centera (Screenshot: TNT) Hrvatski dres "izronio" iza leđa NBA legende, Shaq na to uzviknuo: "Croatiaaaaa!" divider

Recimo i da je Kyrie Irving postavio drugi rekord, a to je po broju ubačenih poena u debiju za novu momčad. On je u porazu Brooklyn Netsa od Minnesote Timberwolvesa (127:126 nakon produžetka) ubacio okruglih 50 poena.

Time je nadmašio učinak Kikija Vandeweghea, koji je 1984. godine ubacio 47 poena u debiju za Portland, te učinak Wilta Chamberlaina, koji je 1959. godine upisao 43 poena u dresu Philadelphije Warriorsa.

Marc Andre ter Stegen (Foto: AFP) Spasitelju Barcelone pukao film: "Želim razgovarati s igračima koji su danas nastupili" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider