Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vragovi dominirali pa stali

Sevilla iskoristila brojne promašaje Man Uniteda i izborila finale Europske lige

Nogometaši Seville prvi su finalisti Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Seville prvi su finalisti Europske lige nakon što su s 2:1 eliminirali Manchester United u polufinalu. Iako je engleski sastav bio kvalitetniji tijekom većeg dijela utakmice, Sevilla je svoje prilike pretvarala u pogotke, dok su igrači United promašivali sve što su mogli. 

Manchester United poveo je u 9. minuti nakon kontroverzno dosuđenog jedanaesterca na Marcusu Rashfordu. Gol s bijele točke zabio je Bruno Fernandes, ubojiti strijelac Crvenih vragova kada su penali u pitanju. 

UFC 252: Miočić vs Cormier VIDEO Stipe Miočić obranio naslov UFC prvaka i definitivno postao najveći teškaš u povijesti! divider

Bio je to čak 22. dosuđeni kazneni udarac za Manchester United u svim natjecanjima ove sezone. Nakon što su s 14 dosuđenih penala postali rekorderi Premier lige, malo im je nedostajalo da skinu Barcelonu kojoj je prije četiri sezone u svim natjecanjima dosuđeno čak 24 11-erca.

Sevilla je do preokreta došla u 26. i 78. minuti utakmice, a strijelci su bili Suso i Luuk de Jong. U oba navrata je loše reagirala obrana Uniteda koja je dopustila se poput duhova sami pred golom nađu spomenuti strijelci i zabiju u gotovo nebranjenu mrežu. 

Stipe Miočić presica Stipe odradio urnebesnu presicu i pritom urlao na novinare: "Kada sam vidio da sam ga ubo u oko, auuuuuuu" divider

Tijekom susreta United je imao čak 20 udaraca prema golu Seville od čega osam u okvir gola, dok je s druge strane španjolska momčad imala svega devet udaraca i tek tri u okvir. No, za razliku od Crvenih vragova, Sevilla je svoje prilike iskoristila i zasluženo izborila finale Europske lige. 

Manchester United je stihijskim napadima u završnici pokušao doći do gola koji bi dvoboj odveo u produžetak, no nije više uspio stvoriti niti jednu izglednu priliku.

Daniel Cormier uoči četvrte runde Poznati nalazi Cormierovog pregleda oka u bolnici: Stipe i sudac se javno ispričali divider

Sevilla će igrati u finalu u petak ponovno u Koelnu igrati protiv pobjendika susreta Inter - Šahtar koji je na programu u ponedjeljak u Dusseldorfu.

Sevilla je još jednom opravdala naziv kraljice Europske lige. Stigla je do novog finala u kojem će pokušati osvojiti ovo natjecanje i šesti put u posljednjih 15-ak godina. Podsjetimo, do kraja su otišli 2006. i 2007. te još jednom u nizu 2014., 2015. i 2016. godine.

gol expired Stipe se vratio kući: Lijepa supruga znakovitom objavom objavila da je kralj sletio divider

SEVILLA - MANCHESTER UNITED 2:1 (1:1)

STRIJELCI: 0:1 Bruno Fernandes (9-11m), 1:1 Suso (26), 2:1 De Jong (78)

SEVILLA: Bounou - Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Joan Jordan (Gudelj, 87), Fernando, Banega - Suso (Vazquez, 75), En-Nesyri (De Jong, 56), Ocampos (Munir, 56)

MANCHESTER UNITED: De Gea - Wan-Bissaka (Fosu-Mensah, 87), Lindelof, Maguire, Williams (James, 87) - Pogba, Fred; Greenwood (Ighalo, 90+3), Bruno Fernandes, Rashford (Mata, 87) - Martial

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider