Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neočekivani problem

Kontroverza na otvaranju Eura na Old Traffordu: Engleskinje traže da ne igraju u bijelim dresovima

Engleske reprezentativke zatražile su da ne igraju u bijelim dresovima na Euru koji se održava u njihovoj zemlji...

Beth Mead slavi pogodak sa suigračicama iz engleske reprezentacija (Foto: Afp)

Engleske nogometašice otvorile su Europsko prvenstvo pobjedom protiv Austrije (1:0). Engleska je domaćin turnira, a Old Trafford bio je pun. Utakmici je nazočio 68,871 gledatelj. Srušen je rekord u posjeti na Eurima što dovoljno pokazuje koliki je interes za ženski nogomet.

Otvaranje turnira proteklo je u najboljem redu. Međutim, nekoliko sati kasnije izašla je na vidjelo kontroverza. Naime, pojavila se informacija da engleske reprezentativke razmišljaju o odustajanju od igranja u potpuno bijelim dresovima, odnosno gaćama. Razlog je taj što im je neugodno igrati u njima ako imaju menstruaciju.

gol expired Dambrauskas i Nikola Kalinić najavili Superkup: "Nećemo provokativna pitanja, to ćemo drugi put" divider

Engleski mediji raspisali su se o tom problemu.

"Tolika je zabrinutost igračica zbog toga što moraju nositi bijele dresove da su o tome razgovarale s FA-ovim službenim proizvođačem opreme, Nikeom, o mogućoj promjeni boje", navodi Telegraph.

Engleskinje ne žele igrati u bijelim dresovima

Najbolja igračica i jedini strijelac na utakmici Beth Mead govorila je o tome u mixed zoni:

“To je nešto što smo prenijeli Nikeu. Nadajmo se da će promijeniti boju. Sjajno je imati potpuno bijeli dres, ali ponekad nije praktično kada je ono doba u mjesecu. Brinemo se o tome najbolje što možemo. Razgovarali smo o tome u svlačionici i proslijedili taj problem Nikeu."

gol expired Jedan od najskupljih igrača u povijesti Osijeka razočaran HNL-om: "To je neka druga stvarnost" divider

Nije prvi put da se pojavljuje slična polemika u ženskom sportu. Tenisačice su imale taj problem na Wimbledonu. Nike tvrdi da će o tome u budućnosti povesti računa.

Problem je što je dizajn dresova odavno napravljen, a za svaku liniju treba vremena. Prvi dres Engleskinja je bijeli, a rezervni grimizni. Taj dres mogu koristiti ako se ne preklapa sa suparničkim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider