Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nabrojao nedostatke

Jedan od najskupljih igrača u povijesti Osijeka razočaran HNL-om: "To je neka druga stvarnost"

Damjan Bohar napustio je nakon dvije godine Osijek i vratio se u poljski Zaglebie Lubin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dvogodoišnje epizode Damjan Bohar napustio je Osijek i vratio se u poljski Zaglebie Lubin, i to bez odštete.

Trener osječkog sastava Nenad Bjelica je inzistirao na njegovom dolasku, platio ga je 850 tisuća eura u ljeto 2020. godine Tada je to bio drugi najskuplji transfer u povijesti kluba, dok je danas na petom mjestu.

Slovenski nogometaš je prošlu sezonu započeo kao član udarne postave, no relativno brzo je pao u drugi plan, da bi u završnici sezone gotovo potpuno ostao bez minutaže.

Branimir Hrgota Rijeka sprema novu transfer-bombu? Zainteresirana za napadača hrvatskih korijena koji igra u Njemačkoj divider

"Bjelica je dobar trener, ali u prošloj sezoni je promijenio taktiku. Uglavnom su braničili slali duge lopte na napadače, sve se događalo kroz sredinu terenu, a ja sam krilo. Često sam besmisleno trčao jer lopte nisu dolazile do mene", rekao je Bohar u velikom intervju za poljski portal Weszlo.

Razočaran infrastrukturom i navijačima

Bohar se raspričao o razlici između hrvatskog i poljskog nogometa, a ponajviše je ostao razočaran infrastrukturom i slabim interesom navijača:

"Najviše su mi nedostajali stadioni i atmosfera. Kad si na Balkanu i odeš u poljsku Ekstraklasu - super je, sve ostavi veliki dojam na tebe. Navijači, infrakstruktura i organizacija. Kada odete iz Poljske u Hrvatsku, to je neka druga stvarnost", rekao je pa objasnio:

gol expired Dinamo želi dovesti zvijezdu Osijeka: "Zovu me, sve je moguće" divider

"Mali stadioni, nisu tako lijepi. Interes navijača je slab, izuzev Hajduka. Problem u Osijeku je bio, i kada smo igrali dobro, nije bilo navijača na tribinama. Možda na utakmicama protiv Dinama, Rijeke i Hajduka, ali to nije dovoljno.

Za koga bih ja trebao igrati, s kim bi se trebao veseliti. Iznenadilo me to, jer u Osijeku, osim nogometa, postoji samo futsal, a navijači na Balkanu su fanatični. Ne znam, možda je to takva regija"..

Bohar nahvalio poljudsku publiku

Slovenskom nogometašu iz Poljske najviše nedostaju prepune tribine:

"U Poljskoj je veći potencijal. U Lubinu sam igrao utakmice pred više od deset tisuća navijača na tribinama, a na gostovanjima zna biti nekoliko tisuća navijača. U Hrvatskoj sam tako nešto mogao vidjeti samo u Splitu. Tamo su veliki fanatici, za njih ne postoji Manchester United, Real, Juventus, samo Hajduk. Oni su nevjerojatni", zaključio je Bohar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider