Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRIPREMI NA MURI

Osijek se rješava jednog od najskupljih igrača u povijesti kluba, dva člana udarne postave još uvijek ne treniraju

U Osijeku je aktivno gotovo sve osim rubrike s dolascima novih nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U redovima NK Osijeka za sada je relativno mirno. Bijelo plavi napustili su grad na Dravi i uputili se na drugu rijeku, odnosno u Sveti Martin na Muri, gdje će provesti glavni dio priprema tijekom kojeg će odigrati i četiri utakmice.

U rubrici dolasci za sada očekivano nema upisa. Sam Nenad Bjelica potvrdio je kako će istih biti tek ako netko od stožernih igrača napusti momčad, a za sada se to nije dogodilo, iako ponude postoje. Prije svega za Ivicu Ivušića, Mihaela Žapera i Diona Drenu Belju. No, i dalje su to tek ponude koja vodstvo kluba u miru odbija.

Trojica još uvijek van treninga

Ipak, nekih novosti u klubu svakako ima. Prvu smo saznali iz Glasa Slavonije, a ona nije baš najbolja. Naime, Laszlo Kleinheisler bi se treningu mogao vratiti tek početkom sezone, što znači da će vjerojatno propustiti prva dva ligaška kola, ali i europske susrete protiv Kyzylzhara.

Produženi odmor dobio je i Mihael Žaper, koji će se treningu pridružiti za otprilike dva tjedna, dok povratnik iz Italije, Adrian Leon Barišić, u trenažni proces kreće za tjedan dana. U Osijeku nije trenirao Mario Jurčević, no Slovenac se u Svetom Martinu aktivirao.

Daku se vraća u Sloveniju, Bohar u Poljsku?

Što se tiče rubrike odlasci, novosti ima. Mirlind Daku kratko se zadržao u klubu prije nego se vratio tamo gdje je proveo proljeće. Riječ je o slovenskoj Muri, unutar koje se brzo prometnuo u jednog od glavnih napadača, upisavši po pet pogodaka i asistencija u 16 susreta. 24-godišnji Reprezentativac Kosova tako će probati nastaviti dobru formu, a klub ima pravo povući ga nazad do kraja kolovoza ili u zimskom prijelaznom roku.

Igrač koji bi uskoro trebao napustiti klub je i jedan čiji se status unutar godinu dana u potpunosti izmijenio. To je Damjan Bohar, koji je u ljeto 2020. doveden iz Poljske za 850 tisuća eura. Tada je to bio drugi najskuplji transfer u povijesti kluba, dok je danas na petom mjestu. 

Ovaj Slovenac je prošlu sezonu započeo kao član udarne postave, no relativno brzo je pao u drugi plan, da bi u završnici sezone gotovo potpuno ostao bez minutaže. Njega se trenutno pokušava transferirati nazad u Poljsku, gdje je igrao nogomet karijere. Odšteta čak niti nije toliko bitna, koliko je Osijeka važno riješiti se njegovih visokih primanja.

Sve u svemu, iako dolazaka u klub za sada ne nema, nije mirno u redovima Bijelo-plavih. A tko zna, nisu nas Bjelica i uprava jednom iznenadili nekim transferom iz vedra neba. Preostaje nam čekati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider