Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako su ljuti

Katalonija puca od bijesa: Teška ozljeda Barcine zvijezde, rafalna paljba po španjolskom savezu i izborniku

Kapetanica Barcelone i španjolske reprezentacije Alexia Putellas pretrpjela je tešu ozljedu koljena uoči početka Eura u Engleskoj…

Alexia Putellas i igračice Barcelone slave plasman u finale Lige prvaka (Foto: Afp)

Udarna tema u katalonskim medijima teška je ozljeda koljena zvijezde Barcelone i ženske španjolske reprezentacije Alexije Putellas.

Španjolska reprezentacija nalazi se u Engleskoj, gdje počinje Euro, a Putellas su popucali prednji križni ligamenti na treningu.

U jednom trenutku nezgodno je doskočila na lijevu nogu i osjetilo pucanje u koljenu.

Liječnici su odmah posumnjali na križne ligamente, hitro su je prevezli u bolnicu King Edward VII u Londonu, gdje su potvrđene prve pretpostavke.

Alexia Putellas teško se ozlijedila

Putellas će tako propustiti predstojeći Euro, ali i dobar dio klupske sezone. Pretpostavlja se da bi se mogla vratiti na teren za pola godine, i to u najboljem slučaju.

gol expired FOTO Procurio novi Interov dres: Navijačima nedostaje jedan detalj divider

U Barceloni su ogorčeni i iznimno bijesni na Španjolski nogometni savez i izbornika Jorgea Vilda.

Imaju jake argumente jer ovo je već četvrti slučaj da im se ozlijedila igračica u posljednjih deset mjeseci dok su boravile na pripremama španjolske reprezentacije.

Barca glavna u Španjolskoj

Budući da je Barcelona najbolja ženska ekipa u Španjolskoj i aktualni viceprvak Europe, njezine igračice sačinjavaju glavninu španjolske reprezentacije. U pravilu ih je devet ili deset u kadru.

Cristiano Ronaldo u dresu Real Madrid protiv Atletica Glasina da je Ronaldo ponuđen Atleticu izazvala požar na internetu: Pet opcija za portugalsku superzvijezdu! divider

U Barceloni su bijesni jer smatraju kako su treninzi neprilagođeni potrebama njezinih nogometašica. Smatraju da niz ozljeda ne može biti slučajan. Tvrde da su treninzi koncipirani bitno drukčije nego u Barceloni.

Uvjereni su da su njihove igračice previše forsirane. Podsjećaju da ih se poziva na sva moguća okupljanja, da znaju igrati i po tri utakmice u nekoliko dana, pa tako dolazi do zamora materijala, a što naposljetku rezultira ozljedama.

Katalonija puca od bijesa

Upozoravaju da Putellas nije propustila utakmicu reprezentacije od svibnja 2019. i da je ozljeda logična posljedica prevelikog raubanja.

"Mislim da nije poželjno tražiti krivce", prokomentirao je izbornik Vilda za Cadenu SER, okrivljujući lošu sreću za ono što se dogodilo.

"Ta nas je ozljeda unazadila. Loše je utjecala na atmosferu, zavlada je tuga, bijes i zabrinutost. Baš nemamo sreće", tužno je zaključio i dodao da će Putellas možda ostati s ekipom i ispratiti Euro, koji Španjolska otvara za dva dana s utakmicom s Finskom.

Kylian Mbappe i Domagoj Vida Tudor tek došao i odmah sprema transfer: U Marseille stiže Vatreni, i to besplatno? divider

Takvo izbornikovo objašnjenje očito nije zadovoljilo Barcelonu. Katalonci kipte od bijesa i neće se tako lako smiriti.

Putellas je kapetanica i jedna od ključnih igračica Barcelone, koja sljedeće sezone ima velike aspiracije. Cilj je osvajanje Lige prvaka, koju je ženska ekipa Barce prvi put osvojila pretprošle sezone, dok je prošle sezone izgubila od rekordera Lyona.

Ženski nogomet sve popuparniji

Kako je ženski nogomet posljednjih godina u Kataloniji i cijeloj Španjolskoj postao iznimno popularan, Camp Nou prošle je sezone u dva-tri navrata bio popunjen do posljednjeg mjesta i oboreni su rekordi u posjeti, nogometašice Barce postale su velike zvijezde.

Stoga je vijest o ozljedi ponajbolje igračice izazvala konsternaciju među navijačima i udarna je vijest u svim većima katalonskim medijima. I to je dokaz da su nogometašice Barce na dobrom putu da se u doglednoj budućnosti približe po popularnosti muškim kolegama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider