Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Borba za trofej"

Dambrauskas i Nikola Kalinić najavili Superkup: "Nećemo provokativna pitanja, to ćemo drugi put"

Utakmica SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka igra se u subotu na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Valdas Dambrauskas najavio je utakmicu SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka, koja se igra ove subote na Maksimiru od 20 sati.

"Lijepo je krenuti s utakmicom koja donosi trofej. Dugo vremena Hajduk nije bio u toj poziciji, osjećamo obvezu", rekao je trener splitskog sastava pa se osvrnuo na austrijske pripreme. 

U četiri odigrana susreta Splićani su upisali dva poraza i dva remija:

"Odradili smo ono što smo htjeli, imali smo teške suparnike. Rezultati na pripremama su više za diskusiju među navijačima. Želimo napredovati, biti bolji. Znamo što radimo".

Dambrauskas najavio borbu za prvo mjesto

Splićani su izgubili dva igrača iz posljednje linije, otišli su Nikola Katić i Ferro, a stigao je Toni Borevković koji se tek treba uigrati s ostatkom momčadi

"Imamo četiri jaka stopera, a zadovoljni smo kako se uklopio mladi Dominik Prpić. Za svakog igrača, kojeg dovedemo, želimo da se uklopi u sustav i svlačionicu. Borevković dolazi iz dobre lige, a za par utakmica će ući u formu. Igra sa stilom koji mi želimo igrati, brz je, ali treba mu vremena da ga vidimo u pravom svjetlu":

gol expired Drmić najavio derbi s Hajdukom i prokomentirao suradnju s Petkovićem: "Možemo biti dobar tandem" divider

Novinare je zanimalo kakav se Hajduk može očekivati na otvaranju sezone:

"Vjerojatno neće biti najljepša utakmica, a obje momčadi nastojat će ograničiti jedna drugu. Detalji će odlučiti pobjednika, ali spremni smo za ovu utakmicu", kazao je trener pa odgovorio što očekuje od nove sezone:

"Da napravimo korak naprijed. Nitko ne želi ništa manje nego prošle godine. Bili smo drugi, samo je jedan korak naprijed. Kup smo osvojili, ali možemo bolje u Europi. Želimo da igramo bolji nogomet, da dominiramo i zabijamo golove. Trenutno nismo na tom nivou.

Kalinić jedva čeka derbi protiv Dinama

Uz trenera Dambrauskasa, na konferenciji za novinare bio je i iskusni napadač splitskog sastava Nikola Kalinić koji jedva čeka derbi protiv Dinama:

"Dobro smo se pripremili. Mislim da će Hajduk biti pravi kad bude trebalo. Čeka nas jedini pravi derbi", rekao je pa ocijenio Dinamo koji je doveo nekoliko novih igrača:

gol expired Postave Dinama i Hajduka za Superkup: Bijeli love pojačanja, misterij na pripremama Modrih i hoće li Drmić istisnuti Petkovića divider

"Dinamo je uvijek bio jak. Pojačali su se s par igrača, ali Hajduk ima jednu veliku prednost, zajedništvo. Svi su bitni, od golmana do napadača".

Na kraju konferencije Kalinić je dobio pitanje je li spreman za povratak u reprezentaciju:

"Nećemo provokativna pitanja, to ćemo drugi put", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider