Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prelomio dvije utakmice

Junak Hajduka trgnuo se nakon Lekine prozivke poslije Gorice, blista u posljednja dva susreta

Emir Sahiti odlučio je derbi između Dinama i Hajduka.

Emir Sahiti (Foto: Paun Paunovic/Cropix)

Hajduk je drugi put u sezoni svladao Dinamo i tako s minimalnih 1:0 ostavio sva tri boda na Poljudu pogotkom Emira Sahitija iz 59. minute susreta.

Ovo mi je najdraži pogodak u karijeri, zato jer je prvi na Poljudu u derbiju, rekao je Emir Sahiti, strijelac jedinog pogotka kojim su nogometaši Hajduka pobijedili Dinamo 1:0 na Poljudu, u 10. kolu HNL-a.

''Čestitam svim suigračima, bila je teška utakmica s malo prilika. Mi smo iskoristili jednu šansu i to je najvažnije. Hvala navijačima, oni su čudo, ovo je Hajduk. Uvijek su uz nas i strašno nam je drago i zbog njih. Idemo dalje, slijedi nam novi derbi na Rujevici.

Ivan Leko Leko nakon derbija: ''Borbenost je ključ pobjede. Pajač? Bio je loš, na 50-50 svaka je njihova'' divider

Puno je utakmica do kraja, a mi jedino uvijek moramo dati sve od sebe. Istina, ovo mi je najdraži pogodak jer je prvi u derbiju na Poljudu. Nema ljepšeg od toga'', izjavio je nakon utakmice Sahiti, junak Hajduka u najvećem derbiju.

Leko je tražio dobitnu formulu nakon dva uzastopna poraza Hajduka, tražio je da igrači uzmu stvari u svoje ruke.

Lekina izjava nakon Gorice podignula igrače

''Ne možemo se osloniti da će Marko dati 60 golova, nogomet je kolektivna igra. Na nama je da nađemo dobitnu formulu da dobijemo momčadski utakmicu, ne samo preko Marka'', rekao je Leko 17. rujna nakon poraza protiv Gorice.

Sahiti je od početka sezone izgledao poprilično rezervirano, u prvih 10 utakmica Hajduka u novoj sezoni nije upisao niti pogodak niti asistenciju, ali u posljednje dvije utakmice direktno je donio Bijelima šest bodova.

Emir Sahiti slavi pobjedu sa suigračima Hajduka Hajduk juriša na naslov, a Dinamo nema igru: Jakirović opasno živi, ovo je jako loše divider

Prvo je sjajnim pogotkom srušio Lokomotivu koja se dugo opirala na Poljudu, a sada je srušio mrskog rivala iz Zagreba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider