Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbudljivo drugo poluvrijeme

Hajduk dugo lomio i zasluženo slomio otpor Lokosa, Sahiti donio Leki mir pred derbi s Dinamom

Hajduk je u 9. kolu SuperSport HNL-a slavio 1:0 protiv Lokomotive.

Galerija Hajduk - Lokomotiva Marko Livaja Slavlje igrača Hajduka +2 Marko Livaja

Nogometaši Hajduka prekinuli u niz od dva uzastopna poraza svladavši kao domaćini na Poljudu Lokomotivu s 1:0 u susretu 9. kola HNL-a.

Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Emir Sahiti u 76. minuti.

Tijekom prvog poluvremena bilo je tek nekoliko prilika, Sahiti je dobro zapucao prema Čavlini, ali mladi vratar sjajno obranio, a s druge strane zapisujemo prodor i udarac Bartoleca.

Kohorta u prosvjedu VIDEO Prva velika kriza na Opus Areni: Kohorta napustila stadion i rekla dosta, ostatak navijača ne želi život u prosječnosti divider

Nastavak utakmice ponudio je mnogo bolju igru, mreža Lokomotive tresla se već u 48. minuti kada je nakon greške Tucija koji je izgubio loptu na 20-ak metara od svog gola uslijedila kombinacija Livaja-Benrahou-Krovinović, potonji je pogodio sa 14 metara, ali nakon pregleda snimke utvrđeno je kako je Krovinović bio u milimetarskom zaleđu.

Stoga se nastavila nervoza kako na terenu tako i na tribinama, u 59. minuti Čavlina je bravurozno zaustavio udarac Livaje, no 15-ak minuta prije kraja stiglo je opipljivo olakšanje.

Massimo Luongo nakon gola za 4:3a Gotovo zaboravljeni bivši premierligaš i pobjednik Kupa UEFA s jednom od najjeftinijih momčadi drži vrh Championshipa divider

Trajkovski je brzo izveo udarac iz kuta, uposlio Sahitija na lijevoj strsni kaznenog prostora, prvi udarac Hajdukovog krila završio je u bloku, no lopta se vratila Sahitiju koji si je stvorio prostor za udarac sa 20-ak metara koji je odsjeo u donjem lijevom kutu.

Vodeći Hajduk sada ima 18 bodova, tri više od druge Gorice koja je ranije u subotu kao gost svladala Istru 1961 također sa 1-0, a pet više od treće Rijeke i četvrtog Dinama koji su odigrali susret, odnosno dva susreta manje. Lokomotiva je sedma s devet bodova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider